Ako má vyzerať vhodné zloženie krmiva pre psov?

Od výberu krmiva pre psov sa odvíja kondícia, zdravie, vzrast a kvalita srsti. Avšak niektoré psy sú náročnejšie na to, aké granule alebo krmivo sa im rozhodnete pravidelne servírovať. Problémom môže byť napríklad nevhodné zloženie alebo príchuť. Práve preto, by ste mali mať prehľad o kvalitnom krmive, ktoré im môžete poskytnúť.


Na čo je potrebné myslieť pri výbere:

- Granule pre psov by ste rozhodne nemali vyberať len podľa peknej a pozitívnej reklamy.

- Zabudnite na farebnosť obalu a prvý dojem.

- Dôkladne si zistite správne a vyvážené zloženie a všetky potrebné zložky, ktoré sú potrebné pre zdravý vývoj psov.

- Zohľadnite tiež plemeno psíka, ktorému kupujete krmivo.


Ako vyzerá popis zloženia?

Zloženie všetkých granúl pre psy by malo byť podrobne definované. Ako prvá je uvedená surovina, ktorá má najvyššie zastúpenie v krmive. Zloženie rozhodne neobsahuje informácie, ktoré sa týkajú rozloženia všetkých surovín. Nenájdete tam ani vedľajšie produkty živočíšneho pôvodu alebo mäsové deriváty.


Zabudnite na chemikálie

Žiadny pes si nezaslúži krmivo, ktoré bude plné chemikálií a farbív. Najlepšie granule pre psov sa vyhýba sfarbeniu granúl, ktoré by mohli byť pre psíka nebezpečné. Zabudnite na červené, žlté alebo modré granule. Takéto krmivo obsahuje chemikálie.


Aké zložky by nemalo krmivo pre psov obsahovať?

- Vedľajšie produkty živočíšneho a rastlinného pôvodu.

- Vyhnite sa surovinám, ktoré by mohli nepriaznivo ovplyvniť bielkoviny a tuky v obsahu krmiva. Nevhodná je sója, sójový olej alebo bôby. Podobné suroviny sú ťažšie na trávenie.

- V neposlednom rade si dajte pozor na časté alergény, ako je lepok.


Každý psík si zaslúži kvalitný pokrm, ktorý mu dodá vyváženú stravu a všetky potrebné zložky pre jeho vývoj. Je dôležité, aby ste svoju pozornosť venovali jeho zloženiu a kvalitnému obsahu potrebných surovín.


Zdroj obrázku: Jaromir Chalabala / Shutterstock.com