Na základe akých kritérií by ste mali vyberať obojky pre psov?

Riešenie otázky obojkov pre psov je v prípade, že žijete v domácnosti s týmto štvornohým priateľom pomerne dôležitým. Jednou z prvých otázok, ktorú by sme si mali pred kúpou obojkov pre psov zodpovedať je tá, na aký účel budeme túto pomôcku potrebovať. Od odpovede na ňu sa odrazíme ďalej a pomôže nás nasmerovať za tým ideálnym riešením. Možností je však opäť niekoľko. Niektoré obojky pre psov sú vyslovene vhodné na prechádzku v mestskom parku a iné sa zase skôr hodia na športovanie. Pri výbere obojkov pre psov sa mnohí z nás orientujú vyslovene podľa imidžu a snažia sa ich zladiť so svojim štýlom obliekania. Pokiaľ sú však aj takéto riešenia pre zviera absolútne komfortným, tak je všetko v poriadku.  


Obojky pre psov a ich výber si vyžadujú nemalú dávku pozornosti 

 

Iným prístupom k výberu obojkov pre psov môže byť ten, keď majiteľ sleduje predovšetkým otázku bezpečnosti zvieraťa a okoloidúcich. Každé zviera má totižto špecifickú povahu a prílišný temperament psa by mal vedieť správny obojok dokonale zvládnuť. Nech už sa teda na otázku výberu obojkov pre psov pozeráte z akejkoľvek strany, v obchode určite nájdete ten správny typ. Medzi najobľúbenejšie materiály pre obojky pre psov patrí koža a tá je pre zviera veľmi príjemným, keďže nedráždi pokožku zvieraťa a netrhá z nej srsť. Pomerne rozšírenými sú dnes ozdobné obojky, no pri nich je nutné riešiť aj už spomínané pohodlie zvieraťa.  

 

Ak je váš pes čo i len trochu nezbedný, vyberte si radšej variant s poistkou proti neželanému rozopnutiu. Reflexné prvky sú dnes pomerne diskutovanou témou a obojky pre psov sú ponúkané už aj v týchto prevedeniach. Pri kúpe obojku možno na tieto prvky nebudete myslieť primárne, no skôr či neskôr sa so psíkom vyberiete na prechádzku aj po tme. Šofér okoloidúceho auta si zrejme v prvom momente môže všimnúť vás, no zviera by malo byť dostatočne viditeľné rovnako ako vy. Úplne bežnou je napr. prechádzka počas dlhých zimných večerov. Pes musí byť v tomto smere v absolútnom bezpečí a šofér vozidla ho musí byť schopný včas zbadať.  

 

Pre ďalšie zaujímavé informácie kliknite na webovú stránku https://www.queedo.sk/.