Ako vybrať správne granule pre alergických psov?

Život s domácim zvieratkom má veľmi veľa výhod. Je to váš najvernejší priateľ a spoločník, ktorý vás nikdy nesklame. Spôsobuje vám radosť a svojou prítomnosťou pomáha prekonať aj tie najťažšie chvíle. Preto je veľmi dôležité, aby ste mu jeho vernosť oplatili výberom správneho krmiva. Mnohé z psíkov sú dnes prešľachtené a vyžadujú si špeciálne hypoalergénne krmivo. 


Výhody hypoalergénneho krmiva

Ak by ste sa mali každý jeden deň starať o svojho domáceho miláčika tak, že mu budete variť a pripravovať tie najlepšie pokrmy, určite by ste ani v tej najlepšej miere nedosiahli požadovaný efekt. Na tieto účely je tu preto už hotové suché krmivo pre psov v podobe granúl. 

Hypoalergénne druhy krmiva pre psov sa vyrábajú s prihliadnutím na absenciu typických alergénov. Živočíšna bielkovina potrebná pre psov nie je prítomná vo forme hovädzieho a kuracieho mäsa, ale v zložkách, ktoré obvykle nevyvolávajú reakciu.

Hypoalergénne krmivo tiež obsahuje minimálne množstvo umelých zložiek alebo sú úplne vylúčené a naopak obsahuje množstvo potrebných zložiek, ktoré zvieratku prospievajú. Kvalita krmiva je vysoká, všetky základné zložky sú výživné a ľahko stráviteľné. Takéto krmivo má aj výhody, ktoré zvieratku poskytujú:

  • potrebnú rovnováhu;

  • individuálne možnosti kŕmenia;

  • čistenie zubov od zubného povlaku a kameňa, prevenciu chorôb ďasien.

Príznaky alergie u psov sa môžu pohybovať od svrbenia, odlupovania kože a výtoku z nosa po kýchanie, nevoľnosť a hnačku. Pri potravinových alergiách by ste teda mali zvoliť viac špeciálne krmivo pre psov, ktoré znižuje tieto a iné prejavy chorôb a alergií. 

Hypoalergénne potraviny obsahujú ľahko stráviteľné bielkoviny, ako napríklad morčacie a kuracie mäso, ako aj varenú zeleninu a minimum umelých prísad. Preto doprajte svojim miláčikom to najlepšie a vyberajte im krmivo špeciálne podľa ich potrieb.