Ako sa vybaviť na celodennú túru v Tatrách?

Napriek tomu, že je vysokohorské prostredie svojím špecifickým charakterom a náročným terénom dobre známe, mnohí turisti sa na takýto výlet stále vyberajú s nedostatočnou a nekvalitnou výbavou. A to je chyba, ktorú potom nie je možné odstrániť ani s tým najlepším cestovným poistením.

Aby ste sa preto pri obdivovaní krás vysokohorského prostredia na čerstvom vzduchu cítili príjemne a užili si tie najkrajšie túry v Tatrách plnými dúškami, máme pre vás niekoľko tipov, ako na to bez starostí a komplikácií.

​Turistická obuv je úplným a konečným vybavením pre pešiu turistiku

Ak chodíte do hôr len raz za pár rokov, zrejme vo svojej výbave kvalitnú turistickú obuv nemáte a vezmete si na výlet prvé športové topánky alebo tenisky. A to je chyba.

Len čo sa chodníky stanú členitými a pridá sa k nim zima, vlhkosť a nestabilný terén, absencia špeciálnej turistickej obuvi sa naplno prejaví. Turistická obuv ponúka oveľa lepšiu priľnavosť na všetkých cestách a chráni chodidlá a členky pred zraneniami.

Napriek svojej vyššej hmotnosti vám turistická obuv šetrí aj veľa energie na strmých horských cestách vďaka tuhšej podrážke. A s turistickými topánkami sa nemusíte báť ani blata a mlák – vaše nohy zostanú dlho v suchu.

​Pohodlné ubytovanie v Tatranskej Lomnici

Ak sa predsa len rozhodnete z dôvodu únavy a príjemného prostredia vymeniť jednodňový výlet za niečo dlhšie, poistite sa aj rezerváciou dobrého hotela. Tatranská Lomnica ponúka ubytovanie toho najvyššieho štandardu so všetkým, čo k luxusnej dovolenke na horách potrebujete. Tak si ho pre istotu vyberte a rezervujte včas.

​Špeciálne outdoorové nohavice

Rifle vyzerajú dobre a dodávajú postave štýl, pri pohybe vo vysokohorskom teréne ale obmedzujú pohyb. A nielen to. Takmer nehrejú a nechránia vás ani pred vetrom. Džínsom navyše trvá večnosť, kým vyschnú, najmä keď prší.

Dobré outdoorové nohavice sú naopak ľahké, neobmedzujú voľnosť pohybu, chránia pred vetrom a chladom a rýchlo schnú.

Určite oceníte aj kvalitné slnečné okuliare, pevný batoh, bundu a možno aj nejaké tie lieky na nepredvídané nevoľnosti a „nehody“. Aj na výlet do hory si nezabudnite zvoliť poistenie.

Zdroj obrázka: Halfpoint/Shutterstock.com