20.12.2012 |
|
Zákusky, koláče
Ako pripraviť vianočnú čokoládu
Vianočná čokoláda je nepečená sviatočná doborota príchute kakaa a kávy. Tento návod je podľa pôvodnej receptúry asi 100 rokov starý. Príprava je veľmi jednoduchá.
Budeme potrebovať:
- 25dkg pokrmový tuk Cera
- 30 dkg práškový cukor
- 10-12 dkg BB pudingu alebo punding maizena
- 10-15 dkg mleté orechy
- 3-5 dkg zrnkovej kávy
- 5 dkg kakaa
Budeme potrebovať:
- 25dkg pokrmový tuk Cera
- 30 dkg práškový cukor
- 10-12 dkg BB pudingu alebo punding maizena
- 10-15 dkg mleté orechy
- 3-5 dkg zrnkovej kávy
- 5 dkg kakaa
1.Do misky si pripravíme všetky sypké ingrediencie a zamiešame.
2.Na sporáku dáme roztopiť Ceru, vlejeme do misky so sypkými ingredienciami a zamiešame.
3.Plníme do uzavretých formičiek ako sú tieto na obrázku.
Snažíme sa plniť čo najrýchlejšie, lebo zmes rýchlo tuhne. Pokiaľ sa nám to už zle plní kvôli tuhnutiu, dáme si celú zmes trochu roztopiť na sporák.
Snažíme sa plniť čo najrýchlejšie, lebo zmes rýchlo tuhne. Pokiaľ sa nám to už zle plní kvôli tuhnutiu, dáme si celú zmes trochu roztopiť na sporák.
4.Naplnené formičky dáme zatuhnúť na chladné miesto ideálne niekam vonku. S pomocou nožíka čokoládu po zatuhnutí vyklopíme.