Ako na výber odolnej tieniacej techniky do exteriéru?

Napriek tomu, že ich výhody oceňujeme aj v zime, spolu s blížiacim sa teplým počasím sa pomerne častejšie viacerí rozhodujeme pre kvalitné exteriérové tienenie v okolí okien. Čoraz vyššie denné teploty a silnejšie lúče slnka sa pri kontakte so sklenenou plochou okna menia na zdroj obrovského tepla, ktorý spôsobuje v interiéri diskomfort.

Ak si preto nemôžete z finančných alebo zdravotných dôvodov dovoliť klimatizáciu, ideálnym riešením môžu byť vonkajšie rolety alebo markízy. Pri výbere každého exteriérového tienenia však treba zohľadňovať niekoľko dôležitých faktorov, s ktorými sa môžete zoznámiť.

    1. Vonkajšie rolety a iná tieniaca technika musia byť mimoriadne odolné

Medzi veľmi žiadané a výhodné možnosti exteriérového tienenia okien patria kvalitné vonkajšie rolety. Ich výhodou je vysoká miera pevnosti a odolnosti, čo je pri exteriérových doplnkoch mimoriadne dôležité.

Slnko, vietor, dážď a iné vplyvy počasia môžu mať na tieniacu techniku výrazný vplyv, preto by mala byť schopná všetkému odolávať. Docielite to tým, že si budete pri výbere všímať materiálové prevedenie zvolenej možnosti a nebudete sa báť vyšších investícií.

Pri vonkajších roletách alebo žalúziách je dôležité, aby okolie okna chránili svojím špeciálnym systémom tesnenia a poskytovali vám pritom príjemnú reguláciu svetla v interiéri.

    1. Rozhodujúce slovo má veľkosť plochy, ktorú chcete tieniacou technikou pokryť

Nielen cena, ale aj to, aké veľké okno je, má vplyv na výber vhodného tienenia. Čím väčšie plochy chcete tieniacou technikou pokryť, tým by malo byť materiálové vybavenie tienenia kvalitnejšie a odolnejšie. Ideálnou možnosťou sú pevné lamely exteriérových žalúzií z hliníka s LDPE tesnením. Ak si chcete zachovať svetlo a neuzatvárať okno, môžete na účel zatemnenia využiť aj moderné markízy.

Markízy aj vonkajšie rolety sú mimoriadne výhodné riešenie, ktoré môžete využiť ako exteriérové tienenie a tešiť sa z komfortu, ktorý vám tieto možnosti prinášajú nielen počas horúcich letných dní, ale v priebehu celého roka.

Zdroj obrázka: Mariana Serdynska/Shutterstock.com