S Duracell batériami krok vedľa nehrozí

Pri nákupe batérií môže ľahko prísť k pochybeniu. Disponujú totiž rôznymi veľkosťami, čo sa odzrkadľuje aj na ich označení.

Najčastejšie druhy batérie a jej označenia

  • Tužková batéria (AA)

  • Mikrotužková batéria (AAA)

  • 9 V batéria

  • Malý monočlánok

  • Veľký monočlánok

  • Gombíková batéria

  • Plochá batéria (4,5 V)

Najčastejšie sa stretávame s tužkovými batériami. Podľa ANSI označenia, ktoré sa využíva aj u nás, ich poznáme ako AA batérie. Pri IEC označení ide o xR03. Veľmi často ich využijeme napríklad pri diaľkovom ovládaní rôzneho druhu. Napätie sa pohybuje medzi 1,25 a 1,5 V. Rozmery sú 10,5 x 44,5 mm. Pri ich výbere pozerajte aj na výrobcu. Najznámejšími sú Panasonic, Varta, Energizer alebo Duracell. Vybaviť sa môžete aj rôznym príslušenstvom ako nabíjačky či plastové puzdra, aby ste ich mohli bezpečne uschovať.

Batériový gigant Duracell

Vo svete batérií je veľkým hráčom spoločnosť Duracell. Ide o globálne pôsobiacu firmu, ktorá má na svojom konte zavedenie na trh viacerých dnešných využívaných druhov batérií. Spomeňme ich míľniky ako napríklad vynájdete AAA batérie v roku 1962 či AA druhu o dva roky skôr.

K veľkej veci prišlo v roku 1996, kedy sa spoločnosť zlúčila s Gillette. Dnes sa každú sekundu vo svete predá viac ako 160 produktov tejto značky. Cieľom vedenia ale aj vývojárov je prinášať na trh pravidelne rôzne inovatívne prvky a včas reagovať na nové oblasti dopytu.

Duracell batérie sú považované za ideálnu voľbu pre využívanie každodenných, bežných zariadení. Výroba spotrebiteľských batérií navyše slávi čoraz väčšie úspechy, keďže týchto produktov, ktoré ich vyžadujú, je stále viac a viac. Preto sa spoločnosť stále venuje výrobe viacerých druhov batérií, teda AAA, AA, C, D, 9 V ale aj menej využívaných ako AAAA (napríklad určené pre pagery či rôznych gombíkových prevedení. Stretnúť sa môžete aj s NIMH batériami pre hodinky alebo fotoaparáty či radou lítiových druhov.

Zdroj obrázku: Artuha / Shutterstock.com