Ako na originálne dekorácie zo sviečok?

Spôsobov, ako vylepšiť vzhľad interiéru, je mnoho. Jedným z nich sú netypické sviečky a svietniky. Rozličnosť tvarov, aróm či odtieňov vám dávajú možnosť experimentovať s ich umiestnením a vytvoriť tak originálnu dekoráciu. Ponúkame vám niekoľko tipov, ako na to.

Aj sviečky majú za sebou dlhú cestu

Sviečky už dávno neplnia len svoju primárnu funkciu. Sú na ozdobu a na vytvorenie príjemnej atmosféry. O tom, že sviečky a svietniky prešli veľkým vývojom nám ukazujú aj aktuálne trendy kahancov na hroby. Originálne zdobenie, veľkosť či farba. Z toľkých možností si nebudete vedieť vybrať.

Ako na originálne dekorácie zo sviečok?

Na vytvorenie originálnej dekorácie nemusíte byť umelec. Z niekoľkých sviečok a doplnkov hravo vytvoríte krásne dekorácie aj vy.

Okoreňte váš priestor so stĺpovými sviečkami

Ak radi experimentujete s doplnkami, stĺpové sviečky sú pre vás ideálne. Ich jednoduchý a zároveň unikátny tvar vás trochu potrápi s dekorovaním. Výsledok vás určite prekvapí. Postavte niekoľko stĺpových sviečok rôznych hrúbok a výšok do terária na rastliny a originálna minimalistická dekorácia je tu. Ak chcete dodať trochu závanu mora, prisypte k sviečkam piesok a vhoďte pár malých mušlí. Pri pohľade na takúto dekoráciu sa vždy prenesiete myšlienkami na leto a dovolenku.

Poznáte plávajúce sviečky?

Pri pohľade na dekoráciu s plávajúcimi sviečkami sa vaša myseľ a telo pomaly začnú uvoľňovať. Čo k tomu budete potrebovať? Širšiu sklenenú nádobu, vodu a spomínané sviečky podľa vášho výberu. Ak stavíte na odtiene metalízy a príjemnú vôňu, budete sa cítiť ako vo wellness centre.

Doplňte svietniky rôznych tvarov a veľkostí

Svietniky a lampáše patria medzi obľúbené doplnky už roky. Dôvod je jednoduchý. Ide o originálny doplnok, ktorý dokáže rozžiariť aj ten najjednoduchší interiér. Pri rozmiestňovaní svietnikov nelimitujte. Sklenený či drevený svietnik bude vyzerať krásne na stole, polici, ale aj voľne na zemi.

Vyrobte si vlastné sviečky

Ak ste nenašli dizajn sviečok, ktorý by vás oslovil, je tu možnosť si vyrobiť vlastné. V obchodoch s kreatívnymi potrebami nájdete všetko potrebné vybavenie a aj dobrú radu, ako si vyrobiť vlastné sviečky.

Zdroj obrázka: Ewalds.sk