Ako si vybrať oblečenie, v ktorom bude vaše cvičenie jednoduchšie?

Rýchle pracovné tempo a nezdravý životný štýl nám spôsobujú mnohé zdravotné aj psychické problémy. A pritom stačí tak málo. Nájsť si na seba viac času, jesť výživnú stravu a viac sa hýbať.

Pre zdravú a kvalitnú stravu vám stačí zájsť do obchodu, ako si ale vytvoriť ideálne podmienky na zvýšenie fyzickej aktivity? Výber správneho oblečenia a výbavy je v tomto smere základ.

Kritériá výberu správneho oblečenia na šport

Pohodlie je jedným z hlavných kritérií pri výbere športovej uniformy, napriek tomu by malo fitness oblečenie zodpovedať smeru. Koniec koncov, neprídete predsa v zápasníckej uniforme na squash a v čižmách - na jogu. Takže pozor na to.

V dnešnom živote sa najviac cenia tiež prírodné materiály, pri cvičení to však až tak celkom neplatí. Tu vládne syntetika. Presnejšie materiály, ktoré sú odolné, pružné, a pritom tvarovo stále, poradia si s prebytočnou vlhkosťou a ochránia vás pred chladom. Pohodlné tepláky by preto mali spĺňať kritériá tej najvyššej kvality.

Vyberte si správnu veľkosť

Syntetika má minimálnu váhu, dobrú schopnosť absorbovať a odvádzať pot, je pohodlná, dobre sa čistí, prilieha k postave a udržuje svalový tonus.

Športový outfit si však musíte zvoliť aj podľa svojej postavy a jej veľkosti - vyhnite sa príliš tesnému alebo širokému oblečeniu, pretože inak vás to bude od potrebného športového výkonu odrádzať. Väčšie oblečenie vám však nebráni len v pohybe, no môže byť aj nebezpečné, ak sa zachytí o stroj alebo bežiaci pás. Takže, pokiaľ s obľubou a často cvičíte, rozhodne na to pri výbere novej pánskej mikiny myslite.

Pri výbere oblečenia sa však zameriavajte nielen na pohodlie a kvalitu materiálu, ale aj schopnosť švov ľahko sa natiahnuť. Nezabudnite aj na pohodlné tenisky a kvalitu iných doplnkov, ktoré k vykonávaniu vašej obľúbenej fyzickej aktivite potrebujete.

Zdroj obrázka: Iakov Filimonov/Shutterstock.com