Usaďte sa pohodlne ako do bavlnky, ale hlavne zdravo

Zariaďujete si kanceláriu, počítačový kútik či domácu herňu? Nezabúdajte pri výbere na kvalitný materiál, ktorý vám poslúži mnoho rokov. Dôležité sú ale aj doplnky, ktoré zútulnia a spríjemnia priestor, kde budete tráviť kopec času.

Prečo investovať do správneho kancelárskeho kresla?

Väčšina ľudí nemyslí na pohodlie pri práci a pri zariaďovaní kancelárie sa snaží všetko urýchliť alebo poprípade čo najviac ušetriť. Mysliac si, že je to len nutne strávený čas za účelom zárobku, alebo pri vzdelávaní sa. Každý jeden kúsok nábytku by mal byť vybraný s rozvahou, obzvlášť ak vyberáte kancelárske kreslá. Pri sedavých zamestnaniach je veľmi dôležitý výber stoličky, nakoľko na jej kvalite je priamo závislé vaše zdravie. Najčastejšie problémy objavujúce sa pri sedavom zamestnaní bývajú nasledovné:


  • poškodenie krčnej chrbtice a chrbta,

  • syndróm tenisového lakťa,

  • syndróm karpálneho tunela,

  • bolesť hlavy, lakťov, zápästí a ramien.


Tieto problémy môžu viesť až ku syndrómu RSI, teda poškodeniu z trvalého namáhania.

Na čo sa zamerať pri výbere

V prvom kroku pri výbere kancelárskeho kresla alebo kancelárskej stoličky si ujasnite, ako dlho plánujete na danom kresle každý deň sedieť. Podľa tohoto faktora sa budete následne rozhodovať, či budete hľadať kreslá, ktoré sú vhodné na krátkodobé, alebo dlhodobé sedenie. Ďalej sa zamerajte na maximálnu nosnosť a tiež na to, aké má produkt možnosti nastavenia, alebo poprípade možnosti polohovania.


Kreslo pre každého bez výnimky

Samozrejme toto všetko neplatí len pri sedavých zamestnaniach, ale aj pre študentov, ktorí dlhé hodiny trávia nad knihami, alebo pre vášnivých počíta

ových hráčov. V dnešnej dobe je ozaj veľký výber vlastne všetkého.


Kancelárske kreslá nájdete v rôznych farebných, funkčných aj cenových variáciách, ale ak trávite v sede veľa času, naozaj sa oplatí zainvestovať.


Zdroj obrázku: {Bangkok Click Studio} / Shutterstock.com