Ako si vybrať dobrú poľovnícku výbavu

Lovecké potreby musia byť spoľahlivé, bezpečné a pohodlné. Prečo? Veľké zvieratá, ktoré sú predmetom lovu, môžu zaútočiť na samotného lovca. Malé zvieratá zasa rýchlo utekajú, preto ak má poľovník nefunkčné zariadenie, ktoré neskoro zareaguje, úspech lovu bude minimálny. Výberom vhodného vybavenia môžete tomu predísť.

Ktoré faktory sú pri výbere dôležité

Pohodlie pri love je prvým pravidlom úspešného výletu. Preto musí byť vybavenie pohodlné. Vyberte si výrobky od známych výrobcov, ktoré sú zároveň najväčšou zárukou spokojnosti.

Skontrolujte hlasitosť vášho vybavenia. Zmestiť by sa malo aj do tašky alebo batohu. Drobnosti ako kompas do vrecka zmestíte. Čo ale s tými väčšími, ako je napríklad moderná termokamera.

Aj cena je dôležitý faktor voľby, od ktorého závisí spomínaná kvality výbavy.

Najdôležitejšia výbava, ktorá sa o vaše pohodlie postará

Dobrý lovec sa stará o to, aby mal pri love všetko, čo potrebuje. Samozrejme, závisí to aj od skúseností a terénu, ktorý treba poznať. K základnej výbave poľovníka však patrí:

  • Batoh alebo cestovná taška. Niektorí ľudia radšej nosia veci za chrbtom. Je to pohodlné, najmä ak idete na poľovačku mestskou hromadnou dopravou a nie vlastným autom. Ak máte vlastné auto, je pohodlnejšie použiť tašku. Hodí sa na viac vecí naraz. Termovízia Dedal sa však zmestí aj do batohu alebo puzdra.

  • Pri love sa oplatí mať aj lekárničku. Je predsa nepravdepodobné, že veľké zviera bude súhlasiť s tým, že sa vzdá svojho života. Okrem toho môže lovec utrpieť nehodu. Preto si lekárničku určite vezmite so sebou.

  • Nôž je na poľovačke ďalšia nenahraditeľná vec. Najmä ak poľovník poľuje niekoľko dní.

  • Nesmieme tiež zabudnúť na kompas alebo navigáciu v mobile.

Ak sa chcete na love cítiť bezpečne a vrátiť sa domov s úlovkom, myslite na svoju výbavu, ktorá nie je v tomto prípade módnym doplnkom.

Zdroj obrázka:Shutterstock.com