Ako pri pití vody ochrániť životné prostredie?

Viete, koľko sa rozkladajú plasty, ktoré pravidelne vyhadzujete? Tušíte, akú záťaž predstavujú plastové obaly pre životné prostredie? Stačí pár minút, aby ste si na internete našli, prečo stojí za to prispieť k zdravšiemu životnému prostrediu nielen pre nás, ale najmä pre naše deti a deti našich detí. A to aj pri navonok tak základnej veci ako pri nastavení pitného režimu. Aj nastavením pitného režimu totiž viete pomôcť ochrane životného prostredia. Ako na to?

Nahraďte plasty

Veľa Slovákov naďalej preferuje klasické minerálne vody v plastových, nerecyklovateľných obaloch. Skúste nahradiť plasty inými alternatívami, ako napríklad bombičkami Sodastream, vďaka ktorým získate perlivú vodu, avšak s oveľa nižšou záťažou voči životnému prostrediu. Bez akejkoľvek ofenzívy voči výrobcom minerálnych vôd, ktoré sa predávajú v plastových obaloch, tak fakty hovoria jasne. Plasty sú záťažou a negatívne vplývajú na životné prostredie. Preto je teraz trendom hľadať modernejšie alternatívy, ktoré ponúka aj Sodastream s využitím klasickej vody z vodovodu.

Jedna z najkvalitnejších na svete

Vedeli ste, že slovenská voda z kohútikov patrí svojím zložením a kvalitou k najlepším na svete? Potvrdzujú to konkrétne fakty a údaje z rôznych meraní odborníkov. Preto sa naozaj nemusíte báť piť vodu z vodovodu. A ak vám chýbajú bublinky, v tomto prípade pomôžu práve vymeniteľné bombičky Sodastream, vďaka ktorým za pár minút urobíte z vody z vodovodu chutnú, perlivú a osviežujúcu sódu. V konečnom dôsledku ušetríte za kúpu plastových fliaš, nebudete ich musieť nosiť z obchodu a pomôžete životnému prostrediu.

Malé kroky vedú k veľkým víťazstvám

Samozrejme, tým, že upustíte od plastových fliaš a prejdete na pitie vody z vodovodu, vylepšenou o sódu či sirup vďaka Sodastream, nespasíte okamžite planétu. Avšak, práve malé kroky vedú neskôr k veľkým úspechom a víťazstvám. A záleží na konaní každého z nás, ako aj nastavením pitného režimu pomôžeme životnému prostrediu.

Zdroj obrázka:

Julia Sudnitskaya / Shutterstock.com