Tri spoločenské hry, ktoré si môžete zahrať aj vo dvojici

Spoločenské hry sú zaujímavý zjav. Aj napriek technologickému vývoju a novým formám zábavy ako PlayStation, počítačové hry, tablety či smartfóny, zostali klasické spoločenské hry na scéne. A dokonca sa zdá, že v posledných rokoch začína rásť ich popularita. Možno aj preto, že ľudia sa chcú aspoň vo voľných chvíľach zbaviť pohľadu na obrazovku telefónu či počítača. Na dovolenky či chaty tak idú bez notebooku, ale so spoločenskými hrami. A čo si môže, povedzme, zahrať pár ako hru vo dvojici?

1. Scrabble

Ak aj vo filmoch vidíme nejaké hry pre dvoch v partnerskej dvojici, tak často ide o hru Scrabble. Tá je určená pre dvoch až štyroch hráčov, no aj dvaja môžu pri nej zažiť vynikajúcu zábavu. Ak ste Scrabble ešte neskúsili, mali by ste to zmeniť. Pointa je priam okúzľujúco jednoduchá – máte k dispozícii písmená, z ktorých tvoríte slová, a tie sú potom podľa svojej náročnosti bodované. Scrabble je skvelou hrou napríklad na večer na chate pri dobrom víne, keď chcete vo dvojici zažiť chvíle zábavy a pohody.

2. Stolný futbal alebo hokej

Výbornou hrou pre dvoch je aj klasický a obľúbený stolný futbal, hokej alebo povedzme pinball. V tomto prípade ani nie možno v partnerskej dvojici (i keď prečo nie?!), ale napríklad ako otec so synom. Tieto hry sú doslova kultové a opäť vo svojej podstate jednoduché, čím sú ale aj krásne. Taký dobrý stolný futbal je na rodinnú chatu priam ideálny.

3. Šach

A nesmieme zabudnúť ani na úplne typickú hru, ktorú môžu hrať len dvaja – šach. Táto hra sa nedá hrať ani v trojici, ani vo štvorici, explicitne je určená pre dvoch hráčov, alebo pre jedného hráča proti počítaču. O šachu nemusíme veľa písať. Predstavuje skvelú strategickú výzvu a zároveň zábavu pre dvoch. A zahrať si ho môžu ako partneri, tak aj ktokoľvek medzi sebou v rámci rodiny a priateľov.

Zdroj obrázka:

spass / Shutterstock.com