Ako na posilnenie imunity pred zimou?

Zima je obdobie, ktoré je charakteristické sychravým počasím, nízkymi teplotami a častejším výskytom chorôb. Preto je potrebné, aby sme pred zimou naštartovali našu imunitu tak, aby bolo naše telo schopné v tomto období odolávať náporu zvýšenej šance na chorobu. Ako sa však na posilnenie imunity pripraviť? Máme pre vás niekoľko rád, ako toto náročné obdobie prežiť v zdraví. Vyžaduje si to najmä dodržiavanie zásad životosprávy. Poďte sa spoločne s nami pozrieť na to, čo by ste pred zimou rozhodne nemali vynechať.

Šport je základom pri posilnení imunity

Pýtate sa, ako na posilnenie imunity športom? Veľmi jednoducho. Pravidelným športovaním sa totiž naša imunita zlepšuje. A to nie je všetko. Pravidelný šport má oveľa viac výhod, ako by ste si mohli myslieť. Robí vám problém dobehnúť na autobusovú zastávku alebo načas do práce či školy? Pokiaľ začnete pravidelne cvičiť, vaša kondícia sa výrazne zvýši, bude sa vám ľahšie dýchať, a takisto sa v pozitívnom zmysle upraví kapacita vašich pľúc. Všetci dobre vieme, že šport má blahodárne účinky na naše fyzické zdravie, no ovplyvňuje aj to mentálne. Máte v práci či v osobnom živote veľa stresu a neviete čo s tým? Obujte si tenisky a vyrazte do fitness centra. Alebo si jednoducho choďte zabehať. Pri športovej aktivite sa do nášho tela vyplavuje endorfín, čo je v podstate hormón šťastia. Máme však pre vás oveľa viac typov, ako na posilnenie imunity.

Ako sa posilnenie imunity počas bežných dní?

Niekedy je pomerne ťažké nájsť svoju bežnú rutinu. Stresujúce zamestnanie, deti či cestovanie môžu v našich životoch spôsobiť to, že zrazu nemáme dostatok spánku, nestravujeme sa tak, ako chceme a nestaráme sa o seba tak, ako by sme mali. V takýchto prípadoch potom častokrát dochádza ku zhoršeniu imunity a jej oslabeniu. Dostatok spánku je pre naše teplo doslova nevyhnutný. Určite poznáte ten pocit, keď spíte krátko alebo nekvalitne. Takýto spánok dokáže ovplyvniť celý deň. Pokiaľ však takto nekvalitne spíte pravidelne, môže sa to veľmi rýchlo prejaviť aj na vašom zdraví. Spánok a vyvážená strava sú základnými bodmi v otázke, ako na posilnenie imunity. Viac sa o správnom posilnení imunity dozviete na webovej stránke https://silverdium.sk/.