Ako sa pri výbere netrápiť a krásnym snubným prsteňom prekvapiť?

Zvykov a tradícií je u nás veľmi veľa, ale k jednému z tých najdôležitejších, ktorý sa praktizuje takmer po celom svete, patrí darovanie zásnubného prsteňa. Symbolu lásky a vzájomného spojenia dvoch sŕdc, ktoré si rozumejú a chcú svoj život navždy spojiť do jedného zväzku.

K tomuto krásnemu okamihu ale smeruje veľmi veľa dôležitých krokov, ktoré môžu neskúsenému laikovi narobiť veľa starostí, preto tu máme pre vás niekoľko dobrých tipov, ako a kde si vybrať najkrajší zásnubný prsteň.

Ide predsa o dôležitý moment prekvapenia, od ktorého závisí vaša budúcnosť. Poďte sa preto spolu s nami na niektoré dôležité detaily pozrieť.

Materiál je základ

Výber snubného prsteňa je vecou vkusu partnera, ale aj jeho finančných možností. Čím viac však do vhodného modelu investujete, tým väčšiu hodnotu svojmu rozhodnutiu a žiadosti o ruku dáte. Základom vášho rozhodnutia preto musí byť výber vhodného kovu. Ideálne je zlato alebo striebro, viac vás bude stáť platina.

Výhodou dnešnej doby je, že si moderné kúsky z tých najdrahších kovov môžete, vďaka ich dokonalému prevedeniu, kúpiť aj za veľmi výhodný peniaz na internete. Na „pravidlo“ dvoch mesačných platov tak môžete zabudnúť a ešte aj pekne ušetriť.

Poznajte správnu veľkosť

Kameňom úrazu však nie je len drahý kov. Veľmi veľkým problémom býva veľkosť prsteňa, ktorú, ak chcete prekvapiť nič netušiacu partnerku, je nutné odhadnúť. Ako?

Na výber vhodnej veľkosti zásnubného prsteňa alebo svadobnej obrúčky môžete využiť niekoľko tipov.

Najideálnejšie ale je, potajme si vyskúšať jeden z aktuálnych prsteňov vašej partnerky a podľa toho potom postupovať ďalej. Ak neviete, aká je to veľkosť, stačí použiť krajčírsky meter. V krajnom prípade vám na požiadanie môžu prsteň v zlatníctve vymeniť alebo zväčšiť.

Najdôležitejší je predsa moment prekvapenia a úžasu, s ktorým po návšteve online zlatníctva mať problém určite nebudete.

Zdroj obrázka:Yulia Gursoy/shutterstock.com