The Sims 4 vyniká svojou unikátnosťou

Súčasná ponuka herných titulov je naozaj neobmedzená, na výber máte spomedzi rôznych žánrov. Viaceré z nich sú si však svojím konceptom podobné a odlišujú ich len mierne detaily. Potom tu máme ale také hry, ktoré nemajú konkurenciu a ich neskutočná ojedinelosť stojí za ich úspechom. A presne taký je aj herný simulátor The Sims 4, stihli ste mu podľahnúť už aj vy?

Pomerne nenáročná hra s nespočetným množstvom interakcií. Presne taký je Sims 4, ktorý sa tešil z úspechu aj vďaka popularite svojich predchodcov. S každým novším modelom vývojári ponúkli hráčom ale niečo nové, kým na iných miestach zase niečo ubrali. Štvrtá edícia populárnej hry taktiež zožala slávu, niektorí si od nej sľubovali ešte viac, čo vykompenzovali jej rozšírenia. Viacerých očakávania táto verzia ale splnila a ešte prevýšila možnosti, na ktoré boli hráči doposiaľ zvyknutí.

Zlepšenie vizuálu aj osobnosti

Inteligencia Simíkov s príchodom novších verzií výrazne rastie, nehovoriac o ich emočnej úrovni. Možnosť vytvoriť si vlastného Simíka, zariadiť mu bývanie a riadiť jeho každodennú rutinu predstavuje simuláciu života, ktorú pri iných hrách takto dokonale spracovanú rozhodne nenájdete. Trúfnete si na jedinečné osobnosti s autonómiou pri vykonávaní činností alebo si upravíte nastavenia a budete mať v rukách celý priebeh hry? Vyhrať sa môžete pri detailoch, tváre vyzerajú skutočne realisticky a najmä o tom aj táto vynovená verzia je.

Veľké množstvo interakcií

Sľubná kariéra s možnosťou niekoľkých povýšení, návšteva z vesmíru či budovanie niekoľkogeneračnej rodiny. Výnimkou opäť nie je prístupné cheatovanie a kto chce rýchlo zbohatnúť a vlastniť pri budovaní pozemku tisícky Simoleónov, určite neváha vyťukať známe motherlode či rosebud. Tí odhodlanejší začínajú takpovediac od nuly a s postupným vylepšením kariéry dokupujú nadštandard. Možnosť sociálnych kruhov, hodnoty rodiny či rozvíjanie vedomostí výrazne rozširuje možnosti, ako so Simíkom budete tráviť jednotlivé dni.

Vítané spestrenia

Inovácií sa dočkalo aj toto vydanie a s pomocou rozšírení máte tento raz možnosť ísť aj vy na návštevu mimozemskej planéty s názvom Sixam a zobrať si jedného dokonca aj domov. Zaujímavé však je samo o sebe sledovať vášho Simíka rásť a dosahovať ciele, spestrenia v podobe upírov, hľadanie morskej príšery či stávka na vegetariánstvo rozhodne potešia.

Táto hra je neštandardná a výrazne sa odkláňa od bežných hier. Práve to stojí za jej úspechom, má rozhodne čo ponúknuť. O rozšírenia taktiež nie je núdza, tie výrazne obohacujú celkový priebeh hry. O chvíľu vyjde ďalšia doplnková verzia týkajúca sa eko bývania, čo len potvrdzuje, že vývojári nijako nezaostávajú a sledujú trendy a to, čo je momentálne aktuálne, pretavujú aj do možností hry. Kedy si vytvoríte vlastného Simíka aj vy?

Zdroj obrázka:

Gorodenkoff / Shutterstock.com