AirPods alebo EarPods, ktoré si získajú vás?

O inovácie vo svete technológií rozhodne nie je núdza, nie vždy ich ale spotrebitelia prijímajú s otvorenou náručou. Určitým krokom do neznáma bolo aj uvedenie smartfónu Apple do predaja s tým, že nedisponoval klasickým konektorom na slúchadlá. Na túto zmenu si mnohí ale rýchlo zvykli a dokonca si ju začali aj pochvaľovať. Z daného Iphonu výrobcovia totiž vyťažili maximum, no výber slúchadiel však začal podliehať rôznym kritériám.

Ak ste sa pri výbere smartfónu priklonili k značke Apple, určite zvažujete aj výber ďalších možných doplnkov. V tomto sa Apple výrazne od konkurencie ale odlišuje a na trhu ponúka svoje vlastné príslušenstvo, ktoré je s danými zariadeniami kompatibilné a vhodné len pre produkty danej značky. Pokiaľ si teda chcete zakúpiť slúchadlá na Iphone, vyberať si môžete z rady podporovaných typov, pričom táto ponuka stavia na dvoch kľúčových kandidátov.

Podstatný rozdiel v prevedení

V súčasnej ponuke slúchadiel Apple nájdete dve odlišné spracovania známe pod označením EarPods a AirPods. Od univerzálnych slúchadiel v tomto prípade musíte upustiť, bez redukcie by ste ich asi ťažko pripojili. Kým EarPods predstavujú ich funkčnú náhradu, AirPods sú naplno bezdrôtové a ponúkajú toho ešte o niečo viac.

Cenovo prístupnejšia klasika

Vyňatie konektora priamo z vnútra smartfónu umožnilo väčšie realizovanie sa pri vnútornom vybavení a ponúklo viac miesta pre skvalitnenie samotného iPhonu. Spotrebitelia si tak museli zvyknúť na fakt, že viac nebolo možné mať k Iphonu akékoľvek slúchadlá bez potrebnej redukcie, no EarPods s digitálnym konektorom Lightning hravo bežný štandard nahradili a povýšili ešte o úroveň vyššie. Keďže je tento zvuk v digitálnom prevedení, prináša výhody a oproti bežným modelom môžete rátať aj s kvalitnejšou redukciou.

Novinka, ktorá zatieňuje konkurenciu

To, že slúchadlá AirPods zožali úspech, potvrdzuje aj predstavenie ich druhej generácie. S tou sa mohli používatelia produktov Apple zoznámiť minulý rok a ten, kto je nadšencom inovácií a nemá rád pri počúvaní obmedzujúci kábel, rozhodne uvíta toto spracovanie. Počítať ale treba s tým, že ide o väčšiu investíciu v porovnaní s EarPods, tieto slúchadlá však ponúkajú viacero benefitov. Celodenné počúvanie pomocou nabíjateľného puzdra, plne bezdrôtová verzia a infračervený senzor, ktorý spustí prehrávanie hneď, ako si ich nasadíte, tieto slúchadlá len vyzdvihujú. Cena tak zodpovedá kvalite a očakávanému vysokému štandardu, nič iné by ste od noviniek Apple totiž nemohli ani očakávať.

Zdroj obrázka:

Shift Drive / Shutterstock.com