Ako sa za pár dní dostať do formy?

Ak chcete získať telo podobné telu Afrodity alebo Apolla, nemusíte hneď zabudnúť na neskoré večere a výdatné raňajky. Fitness tréneri a odborníci na výživu sa s nami podelili o informácie, ako si vylepšiť svoju postavu už za pár dní. 

Konečný výsledok akejkoľvek práce na vašej postave samozrejme závisí od toho, s čím začínate pracovať. Rovnako je od toho závislá aj intenzita cvičenia a tréningu. Preto, ak chcete, svoju milovanú polovičku ohromiť vypracovaným telom a vtipnými boxerkami, mali by ste myslieť na všetky dôležité detaily.

Stanovte si cieľ

Rýchle formovanie je veľmi nejasným cieľom. Forma spravidla znamená posilnenie vytrvalosti a svalov. Stanovte si preto cieľ pre aeróbne cvičenie. Cieľ musí byť konkrétny a dosiahnuteľný.

Napríklad: „Chcem zabehnúť 5 kilometrov za dva mesiace“ - alebo: „Chcem sa naučiť bežať bez zastavenia na 30 minút.“

Vyberte si potom za dosiahnuté ciele aj odmeny, ktoré vám pomôžu zostať motivovaní a v dobrej nálade. Napríklad pekné veselé ponožky, v ktorých sa bude vaša noha cítiť pohodlne.

Skúste sa viac hýbať

Vedci dokázali, že dlhodobé sedenie zvyšuje riziko vzniku obezity, metabolického syndrómu, vysokého krvného tlaku, rozvoja cukrovky a zvýšenia hladiny cholesterolu v krvi. Preto, ak chcete týmto a iným nepríjemným situáciám predísť, mali by ste na polihovanie pred televízorom zabudnúť a vymeniť ho za prechádzku alebo rýchly beh na čerstvom vzduchu. Niekde začať predsa musíte.

Jedzte vyvážene

Bez ohľadu na to, aké sú vaše ciele, dobrá výživa zohráva dôležitú úlohu v každom jednom smere. Vyvážená strava umožní telu prijímať všetky potrebné živiny, ktoré zodpovedajú vašej úrovni fyzickej aktivity.

Pokúste sa jesť viac celozrnných 100 % obilnín. Takéto obilniny majú viac vlákniny a sú výživnejšie v porovnaní so spracovanými. A určite nehladujte a stravu nevynechávajte, pretože, ak sa chcete dostať do formy a zvýšiť svoju fyzickú aktivitu, musíte mať na to všetko dostatok energie, ktorú človek získava predovšetkým zo stravy.

Zdroj obrázka: New Africa/Shutterstock.com