Ako darovať kvet a neuraziť?

Kvety sú najžiadanejším a univerzálnym darčekom pre každú príležitosť. S ich pomocou je vyjadrenie pocitov oveľa jednoduchšie a príjemnejšie pre obe strany. A aj keď majú svoju symboliku, nikoho k ničomu nezaväzujú.

Ale aké kvety dať dievčaťu, staršej dáme, kolegyni v práci alebo šéfovi? Nielen typ kvetov, ale aj spôsob ich prezentovania je pri každej jednej udalosti dôležitý, preto sa poďte spolu s nami pozrieť na to, čo konkrétne to pre vás presne znamená.

Deň 8. marca sa nezadržateľne blíži, takže správna voľba je úspech číslo 1.

Komplexný“ jazyk kvetov

Niektorí muži považujú kúpu kytice za stratu peňazí. Spravidla ide o tých, ktorí nemajú k svojej partnerke alebo blízkej osobe dobrý vzťah. Je to chyba.

Krásna kytica ruží môže predsa vyriešiť veľa zložitých situácií. Len prostredníctvom nich môžete požiadať o odpustenie, alebo vyrovnať „drsnosť“ v komunikácii a situáciu tak napraviť.

Pomôžu vám vyriešiť nejednu ťažkú situáciu

Tí, ktorí sa občas uchýlia k pomoci kvetín, riešia svoje osobné problémy oveľa rýchlejšie a pozitívnejšie. Sloboda vo vzťahoch, harmónia v rodine, mier a pokoj - to je to, čo človek dostáva výmenou za takúto pozornosť ženám.

Okrem toho vám správne naaranžované kvety pomôžu v situáciách, kedy nie ste o vhodnom dare stále presvedčení. Len kvety môžu byť nezávislým, luxusným a milým darom. Vždy je k nim predsa možné priložiť nepatrný suvenír alebo niečo originálnejšie, čo vaša polovička určite ocení.

Kvetom potešíte každého, dôležité ale je si včas a dobre vybrať. Ešte lepšie ale urobíte, ak si na celý proces objednáte donášku kvetov, ktorá milé prekvapenie umocní.

Symbolika kvetov

Kvety môžete vyberať na základe vkusu a túžob konkrétnej osoby. Okrem veku, postavenia a vzťahu ale nezabúdajte ani na ich symboliku.

  • Ruža je symbolom lásky a uctievania, obdivu a úcty; všetko záleží na farbe púčika a počte rastlín v kytici;

  • Orchidea - tajomná a elegantná rastlina, ktorá patrí k exotickým predstaviteľom sveta kvetov, zosobňuje luxus a eleganciu, lásku a mladosť;

  • Kala symbolizuje väzby a puto, takže ňou môžete obdariť pani domu bez toho, aby ste čokoľvek vyslovili;

  • Ľalia je symbolom nevinnosti a čistoty, slávy a veľkosti; v závislosti od farby okvetných lístkov ňou môžu byť vyjadrené rôzne pocity vo vzťahu k milovanej osobe;

  • Sedmokrásky - očarujúce kvety detstva, prvej lásky, nevinnosti a romantických snov; navyše sú symbolom čistoty, pravdy a úprimného pocitu;

  • Konvalinky zosobňujú čistotu, vernosť a nežnosť, kytica konvaliniek sa vyznačuje svojou jednoduchosťou a zároveň sviežosťou a krehkosťou; aróma týchto pukov vás nenechá ľahostajnými;

  • Tulipán symbolizuje bohatosť a reciprocitu pocitov, v závislosti od farby pukov, má ďalšie významy, čo z neho robí veľmi bohatý darček.

Nech už sa ale rozhodnete pre akúkoľvek kvetinu, hlavnou vecou je dodržiavanie základného pravidla, ktoré je pre našu spoločnosť charakteristické - v darčekovej kytici by mal byť nepárny počet kvetov. Párne číslo je symbolom smútku, a aby ste sa nedostali do nepríjemnej situácie, mali by ste tomuto známemu faktu vždy venovať pozornosť.

Zdroj obrázka: Mirelle/Shutterstock.com