Plánovaná údržba automobilu, vás pripraví na jeseň s predstihom

Pravidelná plánovaná údržba automobilu je jedným z najdôležitejších bodov v procese prevádzky vozidla. Či ale ušetríte peniaze za budúce drahé opravy, záleží len na vás. Aj keď nie ste špecialistom na opravy a údržbu automobilov, stav vozidla bude rovnako závisieť od vášho prístupu k nemu. 

Napriek tomu, že takmer každý vie, že plánovaná údržba každého vozidla sa musí dokončiť, existuje určité percento vodičov, ktorí sa domnievajú, že vozidlo nie je potrebné podrobovať pravidelnej kontrole a údržbe. Mnohé jeho súčiastky sú predsa konštruované tak, aby vydržali aj to najväčšie a dlhodobé zaťaženie. 

Napriek tomu sme sa rozhodli zistiť, prečo je potrebné pravidelne upravovať a po určitom čase meniť náhradné diely vozidla a poskytnúť majiteľom automobilov niekoľko tipov, ktoré sa dajú uplatniť na všetky typy a značky automobilov.


Nepodceňujte rutinné prehliadky

Pravidelnou kontrolou vozidla a výmenou spotrebného materiálu automobilu v priebehu času vytvoríte základ pre jeho dlhú a perfektnú prevádzku, ktorá vám v budúcnosti ušetrí drahé opravy.

Našťastie veľa z toho zvládnete aj sami, a to aj napriek tomu, že nie ste odborníkom na zariadenie vozidla. Samostatná kontrola prvkov automobilu vám potom ušetrí vaše peniaze, ktoré by ste inak dali na diagnostiku svojho auta.

Skontrolujte hladinu motorového oleja a nezabudnite ho pravidelne vymieňať

Aj keď sa trh s elektromobilmi rozširuje, je len málo tých, ktorým poháňa auto výkonný elektromotor. Klasické a častejšie sa v autách vyskytujúce spaľovacie motory je zasa nutné vybaviť dobrým olejom. 

Bez ohľadu na to, či má vaše auto mierku na kontrolu hladiny oleja alebo bolo nahradené elektronickým snímačom, ktorý zobrazuje informácie na prístrojovej doske, musíte vedieť, ako skontrolovať hladinu oleja v motore vášho vozidla.

Mali by ste tiež vedieť, ako vyzerá rozdiel medzi čistým a už kontaminovaným olejom. To vám ušetrí značné peniaze. Upozorňujeme, že na presné určenie doby výmeny oleja v motore si môžete kúpiť aj špeciálne zariadenie, ktoré dokáže zistiť jeho znečistenie.

Vymeňte lišty stieračov čelného skla 

Nečakajte, kým vaše opotrebované stierače stratia svoje funkcie nadobro a v prípade potreby čelné sklo nevyčistia. Upozorňujeme, že čisté predné sklo je základom bezpečnosti cestnej premávky a plnohodnotného využitia vozidla. Teraz na jeseň to platí dvojnásobne. Rovnako ako výmena zimných pneumatík.