2.2.2012 |
|
Polievky
Ako pripraviť krémovú pórovú polievku
V tomto návode prinášame recept na jednoduchú, lacnú, rýchlu a chutnú pórovú polievku.
Na prípravu pórovej polievky potrebujeme:
- 50g masla
- olivový olej
- 1 cibuľu
- 1 pór nakrájaný na kolieska
- 1,5-2 litre vývaru alebo bujónu - zeleninový alebo kurací)
- 1 kg zemiakov
- 1 smotanu na varenie
- šťavu z jedného citróna
- biele korenie, soľ
Na prípravu pórovej polievky potrebujeme:
- 50g masla
- olivový olej
- 1 cibuľu
- 1 pór nakrájaný na kolieska
- 1,5-2 litre vývaru alebo bujónu - zeleninový alebo kurací)
- 1 kg zemiakov
- 1 smotanu na varenie
- šťavu z jedného citróna
- biele korenie, soľ
1.Na masle a olivovom oleji opražíme cibuľku. Pridáme na kolieska nakrájaný pór a na miernom plameni dusíme 10 minút až kým pór nezmäkkne. Keď nám pór zmäkkne, zajeme ho horúcim vývarom.
Ochutíme bielym korením a soľou.
Ochutíme bielym korením a soľou.
2.Polievku necháme zovrieť a pridáme na kocky nakrájané očistené surové zemiaky. Varíme, kým zemiaky nie sú mäkké.
3.Polievku odstavíme a necháme vychladnúť. Potom ju rozmixujeme ponorným mixérom.
4.Polievku zohrejeme, prilejeme smotanu a citrónovú šťavu.