29.12.2011 |
|
Predjedlá
Ako pripraviť cícerovú nátierku hummus
Hummus je jedlo z kuchyne blízkeho východu a je skvelý dip k čerstvej zelenine pokrájanej na paličky, k paradajkám, no najlepšie sa hodí k stopkovému zeleru. Môžete ho použiť ako nátierku na chlieb alebo krackry.
Potrebujeme:
(na 3 šálky)
-2 konzervy prepláchnutého cícera
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
-1-2 prelisované strúčiky cesnaku
-2 polievkové lyžice sezamovej pasty tahini
- štavu z jedného citróna
Potrebujeme:
(na 3 šálky)
-2 konzervy prepláchnutého cícera
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
-1-2 prelisované strúčiky cesnaku
-2 polievkové lyžice sezamovej pasty tahini
- štavu z jedného citróna
1.Cíer,tahini,cesnak olej a citrónovú šťavu zmixujeme ponorným mixéromm na hladkú zmes.
2.Dochutíme, prípadne podľa potreby zriedime s vodou, aby sa hmota ľahšie rozotierala.