Ako vyrobiť čokoládové tiramisu?
Potrebujeme:
1 balík piškôt,
2 dcl uvarenej kávy,
2 tabuľky horkej čokolády,
1 Cherry Brandy,
3 vajcia,
1 Mascarpone,
5-6 kávových zŕn,
cukor a soľ
1.Do misky z (napr. jenského) skla dáme na dno 1 balík podlhovastých piškôt. To zalejeme uvarenou kávou- asi 2 dcl.
2.Toto polejeme 2 tabuľkami roztopenej horkej čokolády, kde sme pridali trochu Cherry Brandy.
3.V dvoch nádobách vyšľaháme: v jednej 3 žĺtka, trocha kryštálového cukru, v druhej 3 bielka + štipku soli. Do misky so žĺtkami pridáme 1 Mascarpone a trochu Cherry. Ak je to hotové, spojíme to dokopy.
4.Zmes nalejeme navrch piškôt a čokolády. Znova prekladáme piškótami aby sme dosiahli aspoň 2 vrstvy. V mažiari si potĺčieme asi 5-6 kávových zŕn. Z horkej čokolády si na vrch pomocou nožíka naškrabeme kúsky čokolády pre lákavejší výzor a výraznejšiu chuť ale môžeme ju prípadne len postrúhať. K tomu môžeme postrúhať trochu pomarančovej kôry.