16.11.2017 |
|
Nápoje
Káva z kapsuly ako od baristu
Možno ste si už rokmi zvykli na tradičnú rozpustnú kávu alebo tzv. turka. Kto však raz ochutná kávu z kapsúl, inak si ju už ani nebude chcieť vychutnávať. Jej príprava je jednoduchá, rýchla, nezanecháva neporiadok a navyše máte pocit, akoby ju pre vás pripravil pravý špecialista.
1.Bohatá chuť v malej kávovej kapsule
Používanie kávových kapsúl je veľmi praktické hneď z niekoľkých dôvodov. Pokiaľ vlastníte kávovar a občas dostanete chuť na cappuccino alebo café latté, nemusíte sa zaoberať napeňovaním mlieka ani zdĺhavou prípravou nápoja. Stačí, ak do kávovaru vložíte vhodnú kávovú kapsulu, a o pár sekúnd máte lahodný nápoj hotový. Bez toho, aby boli všade zrnká z pomletej kávy alebo zaschnuté kvapky mlieka. Keď sa rozhodnete pripraviť si kávu z kávovej kapsuly, šľahaním mlieka sa nemusíte vôbec zaoberať. Kávových kapsúl je na trhu veľké množstvo, vďaka čomu si môžeme denne pripravovať nápoje podľa aktuálnej chuti. Každá kapsula väčšinou nesie označenie intenzity, a tak si vieme vybrať, akú silnú kávu budeme piť, ráno silnejšiu, na večer slabšiu. Niekto možno kávu nepije vôbec, ale má dobrý pocit, ak ju vie v dokonalej kvalite pripraviť svojim návštevám. Zrazu sa už nepýtame, či si hosť praje zalievanú, alebo rozpustnú kávu, ale mu dáme na výber z množstva druhov kávy, ktoré by nás pri návšteve kaviarne vyšli oveľa drahšie. Vôňa, ktorá sa rozlezie po celom interiéri, je identická s vôňou v našej obľúbenej kaviarni a môžeme si ju užívať, kedykoľvek dostaneme chuť.
Používanie kávových kapsúl je veľmi praktické hneď z niekoľkých dôvodov. Pokiaľ vlastníte kávovar a občas dostanete chuť na cappuccino alebo café latté, nemusíte sa zaoberať napeňovaním mlieka ani zdĺhavou prípravou nápoja. Stačí, ak do kávovaru vložíte vhodnú kávovú kapsulu, a o pár sekúnd máte lahodný nápoj hotový. Bez toho, aby boli všade zrnká z pomletej kávy alebo zaschnuté kvapky mlieka. Keď sa rozhodnete pripraviť si kávu z kávovej kapsuly, šľahaním mlieka sa nemusíte vôbec zaoberať. Kávových kapsúl je na trhu veľké množstvo, vďaka čomu si môžeme denne pripravovať nápoje podľa aktuálnej chuti. Každá kapsula väčšinou nesie označenie intenzity, a tak si vieme vybrať, akú silnú kávu budeme piť, ráno silnejšiu, na večer slabšiu. Niekto možno kávu nepije vôbec, ale má dobrý pocit, ak ju vie v dokonalej kvalite pripraviť svojim návštevám. Zrazu sa už nepýtame, či si hosť praje zalievanú, alebo rozpustnú kávu, ale mu dáme na výber z množstva druhov kávy, ktoré by nás pri návšteve kaviarne vyšli oveľa drahšie. Vôňa, ktorá sa rozlezie po celom interiéri, je identická s vôňou v našej obľúbenej kaviarni a môžeme si ju užívať, kedykoľvek dostaneme chuť.
2.Kávová kapsula dávkuje presne
Kávu si vieme pripraviť profesionálne aj v domácom prostredí vďaka presnému množstvu zrniek v každej kávovej kapsule. Káva je v potrebnom množstve vhodne natlačená do kapsule, aby bol výsledkom nápoj výraznej chuti s bohatou penou. Vďaka tomu máme pocit, že nám nápoj pripravil skutočný odborník. Na to, aby ste si mohli takúto kávu rýchlo a jednoducho pripraviť, potrebujete vlastniť kapsulový kávovar. V tomto prípade však pri výbere kapsúl treba dávať pozor na to, či sú kompatibilné s vaším kávovarom, niektoré sú vhodné napr. iba pre ekologické kapsuly, tzv. pody. Kávové kapsule môžu obsahovať aj mlieko alebo dokonca cukor, ale nič nepokazíte, ani keď si mlieko či smotanu dolejete do šálky osobitne. Espresso Macchiato, karamelové cappuccino, bezkofeínové espresso, silné i slabé espressá alebo orieškovú kávu v kapsulách môžeme mať prehľadne uložené v držiakoch na kapsuly. Tie sa čoraz častejšie stávajú súčasťou moderných kuchýň. V oceľovom otočnom prevedení i v priehľadných priehradkách z plexiskla sa z jednotlivých kávových kapsúl stáva akási bonboniéra. Nezanedbateľnou výhodou držiakov je, že máme presný prehľad o druhu kávy a jej množstve.
Kávu si vieme pripraviť profesionálne aj v domácom prostredí vďaka presnému množstvu zrniek v každej kávovej kapsule. Káva je v potrebnom množstve vhodne natlačená do kapsule, aby bol výsledkom nápoj výraznej chuti s bohatou penou. Vďaka tomu máme pocit, že nám nápoj pripravil skutočný odborník. Na to, aby ste si mohli takúto kávu rýchlo a jednoducho pripraviť, potrebujete vlastniť kapsulový kávovar. V tomto prípade však pri výbere kapsúl treba dávať pozor na to, či sú kompatibilné s vaším kávovarom, niektoré sú vhodné napr. iba pre ekologické kapsuly, tzv. pody. Kávové kapsule môžu obsahovať aj mlieko alebo dokonca cukor, ale nič nepokazíte, ani keď si mlieko či smotanu dolejete do šálky osobitne. Espresso Macchiato, karamelové cappuccino, bezkofeínové espresso, silné i slabé espressá alebo orieškovú kávu v kapsulách môžeme mať prehľadne uložené v držiakoch na kapsuly. Tie sa čoraz častejšie stávajú súčasťou moderných kuchýň. V oceľovom otočnom prevedení i v priehľadných priehradkách z plexiskla sa z jednotlivých kávových kapsúl stáva akási bonboniéra. Nezanedbateľnou výhodou držiakov je, že máme presný prehľad o druhu kávy a jej množstve.