Kúzlo tlačených fotiek alebo tlačiť môžete aj doma

V digitálnej dobe majú tlačené fotografie svoje neobyčajné kúzlo - a my pre vás máme 4 dobré dôvody, prečo si tlačiť momentky v pohodlí domova. Ako na to?

Domáca tlač fotiek? No jasné! Predstavte si, že hoci kolujú mýty o tom, že ide o nákladný koníček, nie je to tak celkom pravda. So správnou tlačiarňou, farbami do tlačiarne a fotopapierom zistíte, že vás fotografie nestoja veľa peňazí ani čakania. Tak aké dôvody pre vás máme?

Tlačte veľa a za málo

Chystáte oslavu výročia, svadbu alebo zdieľanie z ciest pre priateľov? Potom jednou z možností, ako svoje zážitky hosťom priblížiť, je výstava fotografií. Váš príbeh na fotkách nemusí byť drahý. Zatiaľ čo taká fotografia z polaroidu stojí priemerne okolo 1 €, vy môžete tlačiť doma s nákladmi do 0,10 €. Výhodou domácej tlače fotografií je rýchlosť, vlastná kontrola tlače aj cena. A samozrejme neobmedzené množstvo bez čakania.

Bez behania, bez čakania

Ďalším dôvodom, prečo si tlačiť fotografie a spomienky svojpomocne, je čakanie. Keď sa rozhodnete tlačiť u fotografa alebo v tlačiarni, vždy si na výsledok počkáte niekoľko dní aj týždňov. Takže okrem ceny je tlač z domova aj rýchla a efektívna. Zabudli ste niekomu kúpiť darček? Hurá do tlače – vytlačte jeho obľúbenú spoločnú fotografiu a hurá s ňou do rámčeka. Malý, ale zato milý darček, ktorý poteší.

Ako vybrať vhodnú tlačiareň?

Na tlač fotografií poslúži ideálne atramentová tlačiareň. Ak viete, že budete tlačiť pravidelne, mala by tlačiareň umožniť dolievanie atramentu alebo jednoduchú výmenu tonera. Niektoré tlačiarne umožňujú aj tlač z telefónu či fotoaparátu – táto funkcia ešte minimalizuje zložitosť úkonu ako takého. K tlačiarni počítajte aj s nutnosťou obstarania kvalitného fotopapiera.

Fotostena? Doma aj u babičky

Chcete pravidelne obnoviť vašu fotostenu? Či už sa rozhodnete megalomansky pre celostennú dekoráciu v podobe fotografií vašich najbližších, alebo dáte prednosť len niekoľkým rámčekom, vďaka tlačiarni budete môcť tlačiť nové a nové momentky. Zachytávajte a zdieľajte – majte svoje diela stále na očiach. Fotografiami potešíte aj blízkych.

Foto na preukaz? Zvládnete to aj doma!

Málokto vie, že pre tlač fotky na preukaz nemusí bežať k fotografovi či priamo na úrad. Jednou z možností je domáca tlačiareň a kvalitný fotopapier. Vďaka času sa môžete odfotiť aj lichotivo, no vážne! Najprv je potrebné poznať presnú veľkosť fotografie na preukaz. Fotografie na pasy a občianske preukazy sa dnes robia priamo na úradoch, tie ostatné zvládnete sami – jednať sa môže o rôzne preukazy a víza. Vyberte si svetlé miesto a dobré jednofarebné (tiež svetlé) pozadie. Potom už sa len hrajte s fotografovaním. Ľahký úsmev je v poriadku, neukazujte však zuby. Hotovo? Perfektné! Je to hračka! A čo vy, budete tlačiť fotky aj doma?