Ako na Vianoce potešiť tých najmenších?

Obdobie sviatkov okrem rozprávok v televízii a pečenia maškŕt sprevádza aj nekonečné nakupovanie darčekov, či už pre vašu rodinu, alebo pre známych. A zaručene tou najťažšou kategóriou sú deti, a to najmä kvôli nekonečnému sortimentu. Ako zvoliť ten správny, a hlavne užitočný darček? Ponúkame vám jeden tip.

Klasika nikdy nesklame

Stavebnice sprevádzali detstvo nejedného z vás a dá sa s určitosťou povedať, že tento kúsok ešte nejaký ten piatok zostane „in“. A prečo? Hlavne vďaka svojmu pestrému výberu. Dnes sa totiž stavebnice vyrábajú na všetky spôsoby. Pre školákov, pre tínedžerov a taktiež pre tých najmenších. Lego Duplo patrí medzi najvďačnejšie darčeky pre najmenších, pretože je nielen zábavné, ale aj pomerne edukatívne. Vďaka nemu sa totiž dieťa môže naučiť napríklad:


  • farby,

  • čísla,

  • zvieratká,

  • rôzne prostredia,

  • povolania,

  • mená postavičiek z rozprávok.


Skladanie lega môže v deťoch prebudiť záujem o veľa oblastí, od čísel až po zvieratká. Je vhodné a zároveň odborníkmi odporúčané viesť deti práve ku kreatívnym činnostiam, a to najmä preto, že súčasná generácia malých detí má tendenciu venovať svoj čas radšej elektronike a bezduchým videám či hrám. Lego im pomáha rozvíjať motoriku a fantáziu, a to každé dieťa v budúcnosti ocení oveľa viac. Postupne mu navyše môžete zaobstarať aj nové kolekcie a vytvárať tak vlastnú zbierku.


Lego na všetky spôsoby

Má vaša najmenšia rada nádhernú Disney rozprávku Ľadové kráľovstvo? Alebo máte doma syna, ktorý miluje superhrdinov? Vďaka širokému sortimentu zvládnete potešiť každé dieťa. Firma Lego dnes sústreďuje svoju pozornosť najmä na rozprávkové a filmové postavičky, takže je výber s každým rokom ľahší. Pre vašu dcéru môžete zvoliť ľadový zámok aj s Annou a Elsou, a pre malého pretekára bude tou správnou voľbou zasa stavebnica s autami, kde nechýba ani Blesk McQueen.


Zdroj obrázka:

David Tadevosian / Shutterstock.com