6 spôsobov ako predĺžiť životnosť vášho mobilu bez nabíjačky

Mobilný telefón sa stal nevyhnutnou súčasťou nášho života. Okrem spojenia na veľkú vzdialenosť sa vďaka nemu dokážeme lepšie orientovať v teréne, môžeme byť profesionálnym fotografom, ovládať vykurovanie celého domu, zabezpečiť systém automobilu a ďalšie iné dôležité veci. Čím viac funkcií nám ale poskytuje a má, tým nižšia je kapacita jeho batérie. Jej veľkosť si ale môžete niektorými krokmi predĺžiť bez toho, aby ste pri sebe museli neustále nosiť nabíjačku alebo power banku.

Istota, že vás telefón nesklame v najdôležitejšom okamihu, znižuje stres, uľahčuje a harmonizuje váš život. V prípade nepredvídanej a vážnejšej poruchy nie je nutné hneď kupovať nový mobil, ale osloviť dobrý Apple servis, no na zníženie spotreby energie vám stačí vyskúšať a použiť niektoré triky. 

1. Vypnite Bluetooth

Je to jednoduchý a zrejmý spôsob, ako šetriť energiu batérie, no aj napriek tomu mnohí na to zabúdajú. Ak nenosíte hodinky Apple Watch (pre nich je Bluetooth najlepším spôsobom komunikácie s telefónom), nemá zmysel ponechať modul Bluetooth zapnutý. Všetky zariadenia môžete odpojiť priamo v ovládacom centre.

2. Vypnite časť upozornení

Zabráňte aplikáciám v telefóne odosielať upozornenia. Aj tento malý detail vám môže uberať z batérie pomerne veľké percentá. Odmietnite upozornenia, nechávajte si ich iba na udalosti volania a kalendáru. Oznamy pre záležitosti, ktoré nie sú urgentné, vypnite.

3. Vypnite automatický jas

Zníženie jasu obrazovky je jedným z najlepších spôsobov, ako ušetriť energiu batérie. Aj keď vám pohodlne zvyšuje alebo znižuje jas podľa podmienok, stará sa aj o zvýšenie spotreby energie.

4. Vymeňte nabíjačku na iPhone

Ak sa vám aj napriek všetkým opatreniam mobil rýchlo vybije a nič na zvýšenie energie nezaberá, možno bude chyba v nabíjačke, ktorá nedokáže váš mobil plnohodnotne nabiť. Nová nabíjačka na iPhone váš rozpočet neohrozí, ba práve naopak, postará sa o minimum zbytočných problémov s mobilom a jeho nepretržitú prevádzku. Rovnako ako batéria, aj nabíjačka môže mať svoju životnosť.

5. Vypnite si vibrovanie

Aj keď je to možno zanedbateľná položka, pri množstve upozornení a hovorov vám táto funkcia môže uberať percentá na baterke mobilu tiež.

6. Nastavte čas automatického blokovania

Teda automatického vypnutia obrazovky. Čím viac času bude mobil v zapnutom režime, tým vyššia bude spotreba energie. Obrazovka je jedným z najväčších faktorov, ktorý ovplyvňuje spotrebu energie, preto by ste ju mali mať v kritických situáciách, kedy vám batéria dochádza, zapnutú čo najmenej. Ideálny čas je 1 minúta, vyššie intervaly sa postarajú o rýchle vybitie.