Podľa akých kritérií je nutné vyberať dámske spodné prádlo

Dámske spodné prádlo sa v rebríčku obľúbenosti darčekov dlhodobo drží na popredných priečkach. A to je dobré, dámske spodné prádlo predsa tvorí jednu z najdôležitejších súčastí ženského šatníka. Pekné prádlo dokonale poteší každú ženu a o niečo viac ešte aj jej partnera. Trh v súčasnosti ponúka nespočetne širokú škálu rôznych modelov dámskeho spodného prádla. Toto tvrdenie platí pre rôzne prevedenia, farby a taktiež ich kombinácie. V nadväznosti na to môže byť následná orientácia medzi jednotlivými ponukami pomerne komplikovaná. Aby sme vám následný výber o niečo uľahčili, rozhodli sme sa preto niekoľkými vetami priniesť tipy a rady na tému dámskeho spodného prádla.  


Tipy a rady pre dámske spodné prádlo 

 

Na úvod si ozrejmime delenie dámskeho spodného prádla, ktoré poníma bielizeň určenú pre denné nosenie, elegantnú spodnú bielizeň, a bielizeň na noc. Špeciálnymi typmi spodného prádla sú bielizeň pre tehotné a dojčiace ženy a taktiež prádlo formujúce pás, tzv. sťahovacia bielizeň. Každá žena môže mať kritéria pre výber dámskeho spodného prádla iné, no predovšetkým zo zdravotného hľadiska by mal byť výber ovplyvnený najmä pohodlnosťou a kvalitou samotného materiálu.  

 

Dobre “sediaca” podprsenka patrí v tejto oblastí medzi najvhodnejšie darčeky, no k tomu je potrebné dokonale poznať tvar a veľkosť postavy. S týmto môže mať pri kúpe spodného prádla ako darčeka nejeden muž, no prax ukazuje, že to nemusí mať v merítku ani samotná žena. Pokiaľ si žena alebo jej partner nie sú istí s výberom vhodnej veľkosti, mali by sa riadiť tabuľkou s veľkosťami od každého výrobcu. Tu sa objavuje priestor pre zdvihnutie varovného prstu, pretože každý výrobca môže mať túto tabuľku inú. Preto ak vám číslo sedí pri jednom z nich, nemusí tomu tak byť aj pri inom. Ak je pre vás problém zistiť správnu veľkosť podľa veľkostnej tabuľky, možno bude jednoduchšie meranie vlastných telesných rozmerov, pričom zásadné sú v tomto ohľadne tri rozmery. Prvým je miera cez prsia a tento údaj je potrebné merať cez bradavky v podprsenke bez výstuže. Ďalej je miera pod prsiami, pričom je potrebné vydýchnuť a zisťovať tento údaj tesne pod prsiami. Posledným je miera v páse a dôležité je priložiť meter do prirodzenej línie pásu.  

 

Kvalitné dámske spodné prádlo nájdete na webovej stránke https://www.differenta.sk/.