Kúpele majú pre vás viac ako kúpeľné procedúry

Naša krajina sa môže pochváliť mnohými minerálnymi prameňmi, ktorých liečivé účinky využívajú ľudia už celé tisícročia. Pobyt v kúpeľoch je vyhľadávaný nielen pri zdravotných indikáciách ale aj ako dovolenkový či wellness pobyt. Prinášame vám preto tip, ktorý vás zavedie do jedných z našich známych kúpeľov.

Turčianske termálne kúpele — viete, čo ponúkajú?

Termálne kúpele v Turčianskych Tepliciach ponúkajú pobyty pre kúpeľnú liečbu, víkendové pobyty aj dovolenky. Minerálna voda so širokým spektrom účinkov pomáha pri problémoch s pohybovým aparátom aj trávením, urologických, gynekologických, neurologických aj onkologických ochoreniach. Minerálna voda sa vďaka vysokému obsahu horčíka, vápnika a fluóru používa tiež na pitné kúry proti osteoporóze, niektorým typom obličkových kameňov a pri problémoch s trávením či zápaloch prostaty.

Turčianske kúpele — to nie je len samotná kúpeľná liečba. V prekrásnom prostredí na úpätí Veľkej Fatry sa môžete venovať viacerým voľnočasovým aktivitám. Pre turisticky založených návštevníkov odporúčame vybrať si niektorú z trás v Národnom parku Veľká Fatra a na svoje si tu prídu aj milovníci cykloturistiky. Príjemným miestom na nenáročnú prechádzku je kúpeľný park. Ak máte radi umenie, iste neobíďte galériu známeho slovenského umelca Mikuláša Galandu. Termálne kúpele môžete navštíviť aj na víkendový wellness pobyt či dovolenku s rodinou. S deťmi sa môžete vybrať na termálne kúpalisko Vieska alebo do Spa & Aguapark Turčianske teplice.

Luxus so všetkým, čo si budete priať

Pohodlie v kúpeľoch si pred niekoľkými storočiami užíval aj kráľ Žigmund Luxemburský. Dnes sú luxusné kúpele s liečivou vodou pripravené pre všetkých návštevníkov. Okrem pobytov pre poistencov zdravotných poisťovní, ktoré sú indikované lekárom, si môžete vybrať relaxačné, regeneračné aj preventívne liečebné pobyty. Na výber pritom máte pobytové balíky s rôznou dĺžkou trvania podľa zamerania pobytu. Luxusné kúpele vám pomôžu zregenerovať svoje sily a nabrať množstvo novej energie.

Zdroj obrázka:kurhan/Shutterstock.com