Viete ako si vybrať čižmy?

Vybrať si nové topánky tak, aby vám dobre sadli aj pristali nie je vždy len tak. Aby sa vám nestalo, že si kúpite obuv, ktorá bude nakoniec len ozdobou vášho botníka, prečítajte si náš krátky návod. Zaberie vám to len dve minúty.

Kde nakupovať


Pri nákupe tovaru, akým sú topánky, je dôležitá kvalita. Obuv preto nenakupujte v lacných čínskych obchodoch. Zamierte radšej do predajní alebo e-shopov, kde kúpite topánky z kvalitných materiálov. Okrem dlhšej životnosti oceníte pri ich nosení pohodlie a mäkkosť. Za kvalitnú obuv sa vám iste poďakujú aj vaše nohy.

Čo vyberať?


Topánky vyberajte podľa toho, aké kúsky sa nachádzajú vo vašom šatníku. Dôležité je, aby navzájom ladili. K zimnému oblečeniu si vyberte teplé dámske čižmy. Môžete si vybrať čižmy na vysokom alebo nízkom opätku, nízke alebo vysoké čižmy. Ak uprednostňujete športový vzhľad, môžete si vybrať aj zateplené zimné topánky.

Druhým kritériom sú najmä pre nás ženy módne trendy. Tento rok vsadili módni dizajnéri na eleganciu. Na ulici preto iste zaujmete v dámskych elegantných topánkach so šnurovaním, topánkach na platforme alebo čižmách s výrazným opätkom. V móde zostávajú prírodné odtiene hnedej, šedej, čierna a metalické farby. Pre tie odvážnejšie je na vrchole popularity červená.

Nielen pre vysoké postavy


Hitom sezóny sú štýlové čižmy nad kolená. Najlepšie vyzerajú, ak si ich obujete k sukni nad kolená alebo k teplým šortkám. Ak sa obávate, že na túto kombináciu nemáte dosť peknú postavu, vyberte si sukňu, ktorá bude končiť tesne nad čižmami. Vhodná je aj kombinácia so šatami. Čižmy nad kolená sa výborne hodia tiež k legínam alebo obtiahnutým rifliam. Takýto outfit doplníte teplým kardigánom. Pri kúpe čižiem nad kolená je dôležitá aj farba. Ak ste nižšieho vzrastu, zvoľte neutrálnejšiu farbu. Dlhonohé krásky môžu siahnuť po farebnejších modeloch.