Ako si vybrať autoškolu?

Vybrať si autoškolu je pri dnešnej presýtenosti trhu náročné, vo väčších mestách ako Bratislava, Košice či Žilina máte na výber desiatky autoškôl. Ako si vybrať najlepšiu autoškolu, tak aby ste boli spokojný? Univerzálny návod neexistuje, no je tu niekoľko bodov, ktoré vám pri vašom výbere pomôžu, ktoré to sú?
1.Zisťujte informácie od kamarátov, rodiny a známych

Toto je prvé sito, ktoré oddelí zrno od pliev. Čo je lepšie ako osobná skúsenosť niekoho, koho poznáte a dôverujete mu? Jeho slovo má hodnotu tisícky slov, ktorými sa autoškola prezentuje na svojej webstránke. Pýtajte sa ho na všetko, čo vás zaujíma, nech si vytipujete len zopár najlepších autoškôl.
2.Akí sú inštruktori?
Čo a ako o nich hovoria vaši známi? Prečítajte si aj referencie na internete, skúste si dohodnúť osobné stretnutie a zistiť o inštruktorovi čo najviac informácií z prvej ruky, zisťujte či je ochotný sa vám prispôsobiť časovo a či vám ľudsky sedí.
3.Zaujímajte sa o vozový park
Auto, na ktorom sa budete učiť šoférovať je rovnako dôležité, ako inštruktor, ktorého dostanete. Lepšie sa učí na novom aute, ktoré nemá vybúchanú prevodovku a nemusíte radiť rýchlosť na trikrát. Hoci sa hovorí, že ťažko na cvičisko, ľahko na bojisku, v tomto prípade to neplatí.
4.Cena
Pri dnešnej veľkej konkurencii na trhu je základná cena kurzu autoškoly pravdepodobne veľmi podobná u všetkých autoškôl. No keď narazíte na nejakú veľmi nízku alebo priveľmi vysokú, zvýšte pozornosť. Tiež sa zaujímajte o to, či môžete zaplatiť kurz na splátky.
5.Kondičné jazdy
Nie každý je po úspešnom absolvovaní kurzu natoľko sebaistý, že si sadne za volant a bude jazdiť sám ako skúsený mazák. V takomto prípade sú veľmi užitočné kondičné jazdy, na ktorých sa zdokonalíte pod dohľadom a s radami skúseného inštruktora.