Ako postupovať pri kúpe toneru?

Pokiaľ ste majiteľom tlačiarne a potrebujete pravidelne tlačiť dokumenty doma či v práci je pravdepodobné, že sa stretnete aj s výmenou tonera. Ako pri kúpe tejto farby do tlačiarne postupovať?

Farby do tlačiarne sa dnes rozdeľujú podľa toho, akým typom tlačiarne disponujete.

Pri atramentových tlačiarňach hovoríme o takzvanom cartridge, kde ide v podstate o atramentovú kazetu v čiernom, alebo farebnom prevedení.

Druhým populárnym typom tlačiarní, sú takzvané laserové tlačiarne, do ktorých ako farba slúžia tonery.

Ide o tlačiarne, ktoré sú spravidla kvalitnejšie ako tie atramentové, no podpisuje sa na nich aj vyššia cenovka.

Kúpa tonera


Kúpa tonera nie je v dnešnej dobe ničím náročným a nájdete ich vo viacerých špecializovaných obchodoch, ktoré predávajú výlučne farby do tlačiarní.

Ešte predtým, než sa rozhodnete pre samotnú kúpu tonera, je dôležité vybrať značku a model tlačiarne, do ktorého toner potrebujete.

Pre lepšie pochopenie, napríklad do tlačiarní Canon môžete pochopiteľne kupovať len originálne tonery Canon, alebo ich lacnejšie varianty.

My vám samozrejme odporúčame zvoliť lacnejšiu cestu, keďže tieto kompatibilné tonery sa od tých originálnych líšia len v niektorých malých detailoch.

Pokiaľ ste si ujednotili, do akej značky tlačiarne svoj toner potrebujete, je dôležité sa rozhodovať aj podľa jej samotného modelu.

Nie všetky tonery totiž fungujú správne na rozličných modeloch tlačiarní.

Dvakrát meraj raz nakupuj


Týmto pravidlom by sme sa mali držať nielen pri nákupe tonerov do tlačiarne, ale aj ďalšieho vybavenia.

Preto, vám odporúčame pri kúpe farby do tlačiarne kontaktovať samotného predajcu a poradiť sa s ním ohľadom toho, ktorý toner či cartridge bude pre vás ten najvýhodnejší.

Inú farbu do tlačiarne totiž potrebujú ľudia, ktorých tlačenie dokumentov doslova živí a inú bežní užívatelia, ktorí svoju tlačiareň využívajú len raz za čas.

Zdroj obrázku: Singkham / Shutterstock.com