Ako si uľahčiť prácu i hobby akumulátorovými vŕtačkami a iným AKU náradím

V každej domácnosti sa chtiac nechtiac občas naskytne situácia vyžadujúca niečo vŕtať, skrutkovať, zabiť klinec, prichytiť poličku, zmontovať nábytok či niečo opraviť. Patríte medzi nadšencov techniky, manuálnych činností a ďalších aktivít vyžadujúcich technické zručnosti? Alebo práve naopak, vyhľadávate menej komplikované technické riešenia a mechaniky, ktoré vám prácu zjednodušia? V oboch prípadoch je pre vás AKU náradie skvelým riešením.



Hovoríme o akumulátorovom náradí, ktorého využitie je mimoriadne pohodlné a univerzálne. Pri práci s ním nepotrebujete elektrickú sieť, vyhnete sa nepraktickým káblom a určite oceníte aj jednoduchosť jeho používania, ktoré sa zaobíde bez vynaloženia veľkej námahy. Môžete sa naňho spoľahnúť aj tam, kde nie je možné pracovať s klasickým elektrickým náradím a uľahčí vám prácu vo vysokých polohách a ťažko prístupnom mieste. 

Ďalšími pozitívami sú, že jeho výkon sa vyrovná výkonu elektrického náradia a disponuje priam nadštandardnou výdržou nabíjateľnej batérie s dlhou životnosťou. 

Aktuálny trh prináša širokú škálu výrobných značiek, ktoré ponúkajú tento druh náradia, no hádam jedna z najznámejších je Ryobi. Jedná sa najinovatívnejšieho a najmodernejšieho výrobcu elektrického náradia na svete. Sú známi maximálnou výrobnou spoľahlivosťou, kvalitou a už pri samotnom navrhovaní produktov prísnym dodržiavaním platných noriem proti znečisťovaniu životného prostredia. Ponúkajú tisíce výrobkov slúžiacich na manuálne práce v zamestnaní, alebo na hobby činnosti doma či v záhradke. 

Hádam najčastejšie kupovaným produktom je AKU vŕtačka či skrutkovač. AKU vŕtačky určite nájdu z času na čas využitie v každej domácnosti, sú skladné, príjemné na manipuláciu a vyznačujú sa tiež nízkou hmotnosťou. Šikovnú bezkáblovú manipuláciu ocení každý domáci kutil, či profesionál. 

Ich neodmysliteľným jadrom sú batérie do aku vŕtačky 18V. Nájdete ich v rôznych cenových reláciách, no ak by sa aj jednalo o vyššie cenové kategórie, verte, že v tomto sa oplatí investovať a ich prínos bude pre vás skvelým zadosťučinením. 

Pri výbere AKU vŕtačky vám odporúčame sústrediť sa predovšetkým na tieto parametre:

  • zhodnoťte účel, na ktorý plánujete vŕtačku použiť
  • informujte sa o kvalite akumulátora (kapacitu, počet)
  • zistite si napätie batérie
  • informujte sa o počte rýchlostí


Ak sa necítite byť v tejto oblasti zbehlí, nechajte si poradiť skúseným personálom či známymi. Nech už sa rozhodnete pre akúkoľvek značku AKU náradia, s úplnou istotou sa stane vašim neodmysliteľným a nenahraditeľným pomocníkom.