Tipy ako pripraviť nezabudnuteľnú dámsku rozlúčku so slobodou

Vaša kamarátka vám oznámila, že sa bude vydávať a požiadala vás o pomoc, prípadne organizovanie celej jej rozlúčky so slobodou? Alebo ste sa rozhodli ju prekvapiť, lebo rozlúčka k svadbe jednoducho patrí? V tomto článku nájdete tipy, ako sa postarať o nezabudnuteľný večer, na ktorý budete ešte dlho spomínať.


Plánovanie

Kľúčom je zvoliť vhodný dátum a to v dostatočnom predstihu, aby s ním počítali všetky zúčastnené dámy, ktoré chce nevesta na svojej rozlúčke mať. Preferované sú dátumy víkend až dva víkendy pred svadbou aby si stihla nevesta ešte oddýchnuť a aby mala životné zážitky rozložené do viacerých dní. Rozlúčku môžete naplánovať na jeden večer alebo aj na celý víkend, kedy by sa začalo so zábavou už v piatok poobede.


Ak sa vyberie vhodný termín, môžete vytvoriť udalosť na sociálnych sieťach a rozposlať tak pozvánky. Výhodou tejto formy oznámenia je, že vy uvidíte, kto sa rozlúčky zúčastní a Vašim kamarátkam sa udalosť bude sama pripomínať cez upozornenia. Navyše môžete v tejto skupine komunikovať o detailoch rozlúčky - kedy sa rozlúčka začne, miesto stretnutia, dress code ak by bola rozlúčka na určitú tému alebo v určitej farbe, do ktorej by ste sa mali obliecť aby ste boli všetky rovnaké. Takáto forma oznámenia sa oplatí realizovať ak plánujete rozlúčku s viacerými kamarátkami.


Ak chcete byť na rozlúčke iba nevesta a družičky, napríklad 3-4 osoby, v tomto prípade je ideálne pozvať ich osobne, prípadne im vytvoriť osobnú pozvánku, kde pripojíte napríklad fotku či fotografickú koláž s vašimi spoločnými zážitkami.


Program

Štandardne vytvárajú program pre nevestu jej družičky alebo sa aktívne zapájajú a pridávajú nápady k programu, ktorý si predstavuje samotná nevesta. Určite nedopustite aby rozlúčku organizovala iba jedna osoba. Nevesta má dosť organizovania so svadbou a určite sa poteší vašej pomoci. Zároveň keď rozlúčko so slobodou organizujete viaceré, prinesie to množstvo skvelých nápadov.


V tomto bode je potrebné myslieť na to, aby program vyhovoval nastávajúcej neveste a bol v súlade s jej osobnosťou. Úplnou rozlúčkovou klasikou je jazda v limuzíne po meste. Nevesta sa rada zabáva? Doprajte jej večernú párty v klube plnom dobrej hudby. Je nevesta skôr tichý typ a na veľké oslavy si nepotrpí? Môžete si darovať wellness balíček či beauty day kde budete rozmaznávať svoje telo. Rada varí? čo tak kuchársky kurz spojený s prípravou jej obľúbeného jedla. Rada cvičí? Doprajte si hodinu jogy. Rada cestuje? Na mieste môže byť aj rozlúčka počas víkendu v nejakej európskej metropole. Fantázii sa medze nekladú.


Ak je nevesta tehotná, nezúfajte. Aj v tomto prípade jej môžete vytvoriť príjemný program v podobe domáceho večierku alebo ju prekvapte a zoberte ju do penziónu či hotela v neďalekom meste. Určite vám všetkým zmena vzduchu prospeje. Spravíte si výlet, porozprávate sa, niečo dobré zjete. Priestor v ktorom sa večierok bude odohrávať odporúčame vyzdobiť aby sa atmosféra priblížila výnimočnej udalosti. Môžete použiť vankúše, kvety, balóny, stuhy, konfety. Dôležitá je dobrá nálada a chuť stráviť skvelý deň s ľuďmi, ktorých máte rada.


Na čo sa ešte pripraviť

Hneď ako príde deň rozlúčky so slobodou, majte pre nevestu pripravené malé darčeky v podobe dekorácií, ktorými si ju označíte - šerpu, korunku, podväzok či odznak v nápisom “nevesta”. Odznak môžete mať aj vy družičky a kamarátky s nápisom “tím nevesta.” Obľúbené sú napríklad aj spoločné dočasné tetovania. Aj keď sa možno všetky dámy na rozlúčke nebudú poznať, vďaka týmto drobným a milým označeniam budete vedieť, že patríte k sebe. Kľúčové je to, aby nevesta medzi vami vynikala, mala napríklad inú farbu županu v prípade domáceho večierku alebo inú farbu elegantných šiat v prípade, že sa chystáte vyraziť do baru.



Alkohol taktiež patrí k rozlúčke so slobodou. Môžete vsadiť na šampanské s jahodami alebo rozlúčku vedia dobre naštartovať farebné koktaily. Na ich jednoduchú prípravu nájdete množstvo receptov na internete a efekt bude zaručený. Počas popíjania je ideálne mať prichystané aj niečo na zakusnutie. Neveste sa určite zavďačíte ak prichystáte chlebíčky, pagáčiky či jej obľúbený koláč.


Ak máte na to vyhradený čas a priestor, je milé zaradiť do rozlúčky so slobodou aj nejakú tú hru. Často je to práve fľaša, ktorá má za úlohu od nevesty aj ostatných prítomných dám vytiahnuť chúlostivé informácie z ich súkromia. Alebo každá kamarátka môže neveste zaobstarať malý darček, napríklad nohavičky a nevesta má za úlohu uhádnuť, od koho sú. Ak neuhádne, musí splniť zadanú ulohu.


Možno ste si položili otázku, koľko taká rozlúčka so slobodou stojí. Je to samozrejme na ochote zúčastnených dám, koľko sú do tohto večera alebo víkendu ochotné investovať a na variante zábavy, ktorú si napokon zvolíte. Rozhodne by ste všetky výdavky nemali nechať na nevestu. Príliš sa tým ale nezaoberajte, takýto výnimočný večer sa deje iba raz. Nevesta by sa mala hlavne zabaviť a na chvíľu zabudnúť na prípravy na svadbu a užiť si moment so svojimi blízkymi kamarátkami.




Zdroj: https://www.heliumking.sk/blog/rozlucka-so-slobodu-pre-nu/

Zdroj obrázkov: freepik.com, erikafashion.sk, heliumking.sk