LEGO DUPLO: Obľúbená zábava pre najmenších

LEGO odjakživa priťahovalo pohľady detí. Množstvo zaujímavých podnetov a stavebnice, ktoré vynikajú prepracovaním do najmenších detailov, sú jeho charakteristickými črtami. Drobné kúsky stavebnice však neboli určené pre menšie deti. LEGO preto urobilo krok vpred a jeho rada LEGO DUPLO je určená aj pre tých najmenších.


Široký výber motívov a hravé farby pomáhajú podnietiť predstavivosť, samotné stavanie stavebnice zas skvelo rozvíja jemnú motoriku. LEGO DUPLO ponúka obrovské množstvo motívov, ktoré v sebe nesú i populárne rozprávky a príbehy. Poďme sa naň spoločne pozrieť.


LEGO DUPLO ponúka modely pre chlapcov i dievčatá


Dnes už nezvykneme striktne rozlišovať medzi modelmi a stavebnicami, ktoré sú určené pre chlapcov a dievčatá. Pravdou je, že i niektoré dievčatá dnes viac inklinujú k stavebniciam vlakov a áut než k modelom bábik a zámkov.


Pri vytváraní LEGO DUPLO sa však myslelo na všetko a modely sú nápadité a hrajú krásnymi farbami - autíčka, vlaky, lietadlá i princezné alebo populárne detské rozprávky čakajú na to, kedy ich malí nezbedníci objavia.


Stavebnice sú rozdelené do jednotlivých tematických celkov, ktoré umožňujú rodičom vyberať tie najvhodnejšie modely. LEGO DUPLO je určené už pre deti od 1,5 roka a od bežnej stavebnice sa odlišuje predovšetkým väčšou veľkosťou jednotlivých častí, ktoré minimalizujú nebezpečenstvo prehltnutia alebo vdýchnutia.


Prečo sa oplatí zvoliť LEGO DUPLO pre deti?


Pre menšie deti je každý detail novinkou, ktorú túžia objaviť. Bolo dokázané, že skladanie stavebníc dokáže skvelo stimulovať rozvoj jemnej motoriky. Podpora kreativity a analytického myslenia je rovnako vítaná.


Pri tomto type stavebníc majú i menšie deti možnosť popustiť uzdu svojej fantázii. LEGO DUPLO je ideálnym darčekom pre menšie deti, ktoré sú tvorivé a milujú skladanie. Tematicky ladené sety rozhodne uľahčia rodičom výber.


Zdroj obrázku: {FamVeld} / Shutterstock.com