Športom k zdraviu, alebo športom od ve nej prokrastinácie

Patríte medzi aktívnych jedincov, ktorí sú neustále v pohybe a neotáľajú ani v zime, alebo medzi ľudí, ktorí by najradšej odložili aj zajtrajšie vstávanie do práce? Je jedno, do ktorej skupiny sa radíte, určite ste aspoň započuli pojem „rotopéd alebo „stacionárny bicykel. Tento šikovný pomocník patrí medzi najzákladnejšie pomôcky pre domáci tréning a neslúži len „na chudnutie, ale poskytuje tiež benefity v rôznych oblastiach života.

Prečo na začiatku pri výbere preferovať stacionárny bicykel

Tento stroj poskytuje široké spektrum výhod, bez ohľadu na úroveň pokročilosti človeka, ktorý je jeho používateľom. Najväčšia výhoda rotopédu je, že sa nemusíte nič u

iť. Jednoducho si sadnete a šliapete do pedálov. Nie je to vôbec žiadna veda. Stacionárny bicykel poskytuje možnosti kardiovaskulárnych cvičení, ktoré pomáhajú bojovať proti nebezpečným chorobám ako sú srdcové ochorenia, cukrovka a mnohé ďalšie. Stačí sa párkrát za týždeň posadiť na tento stroj a počase uvidíte výsledky, a to nielen na váhe, ale aj na celkovej životospráve.


Nie je bicykel ako bicykel

Pri výbere je dôležité nezabúdať, že existujú dva typy stacionárnych bicyklov. Ich odlíšenie spočíva v sedení, alebo opieraní sa. Na klasickom rotopéde sedíte, kdežto na tzv. opierkovom stacionárnom bicykli máte možnosť sa oprieť len o opierku. Ďalej môžete natrafiť na spinningové bicykle, ktoré sú využívané hlavne fitnesscentrami. Svojim prevedením kopírujú športové bicykle. Všetky druhy majú svoje výhody, ale aj nevýhody, v každom prípade sa bude jednať o osobný vkus a preferencie kupujúceho.


Zmysel športového oblečenia

Veľa ľudí sa už s rotopédom zoznámilo, no možno ste nevedeli, že majú veľa benefitov aj čo sa týka šetrenia kolien a kĺbov celkovo, na rozdiel od bežeckého pásu. Vždy si dávajte pozor, aj na odev pri športovej aktivite a na vhodnú obuv.


Možno sa zdá, že pri sedení na klasickom rotopéde nemusíte byť špeciálne nahodení, ale cyklistické nohavice by možno neboli na škodu. To môžete zistiť už po prvom kilometri.


Zdroj obrázku: {MYDAYcontent} / Shutterstock.com