Odviažte sa pri zariaďovaní a zútulňovaní domova

Každý chce byť v teple a pohodlí, preto by ste nemali zabúdať ani na vašich štvornohých miláčikov. Či už máte psíka alebo mačku vnútri alebo vonku, doprajte im ich vlastné príjemné miesto na oddych a regeneráciu po celodennej aktivite. Máte naozaj veľa možností na výber. Dokonca si môžete objednať aj jednotlivé diely a tie si následne poskladáte. Môže to byť krásna, spoločná aktivita s rodinou, priateľmi, alebo len samostatný relax a očista mysle.

Drevo alebo plast

Pri výbere zohľadnite miesto, kde bude búda pre psa alebo mačku umiestnená, a rovnako tak dbajte aj na prírodné podmienky lokality vášho domova. Na trhu nájdete množstvo zateplených, prevzdušnených búd vyrobených zo všakovakých materiálov. Ďalej už záleží len od vášho vkusu,či preferujete viac kovové, plastové, alebo drevené prevedenia. Všetky druhy dnes odolajú vetru, aj dažďu.


Bude to dostatočná ochrana?

Takýto domov nechráňte len zvonku, váš chlpáč sa určite poteší aj teplej deke alebo peliešku, obzvlášť v chladných mesiacoch. V teplých mesiacoch sa potešia chladivej deke a možno ju ocenia aj majitelia, nakoľko sa zvieratku nebudú tvoriť ložiská z prehriatia a zároveň bude zviera spokojnejšie. Pod deku alebo pelech môžete vložiť aj podložky proti presiaknutiu, v prípade nehody v tekutej podobe vám taká podložka uľahčí prácu.


Maličkosti tvoria domov

Ak cítite, že to chcete ešte trošku zútulniť a doťuknúť, môžete pridať obrázok s menom, poprípade zladiť misky na jedlo. Internet aj v tomto prípade môže byť užitočným pomocníkom a vy nájdete kopec inšpirácie, ako zútulniť domov aj rodinnému, štvornohému priateľovi. Pokiaľ nevlastníte štvornohé torpédo, ktoré zvalí aj všetko ukotvené na pevno, môžete si oživiť interiér aj pet-friendly kvietkami. Jedná sa o kvety, ktoré nie sú zdraviu škodlivé, ako napríklad pilea alebo bromélia.


Zdroj obrázku: {Rita_Kochmarjova} / Shutterstock.com