Ako mať v kabíne auta správnu mikroklímu

Krbové kachle v aute mať nemôžeme, no teplo pri ceste autom je veľmi dôležité. Ako si ho zabezpečiť ešte pred vstupom do auta, ak sú mínusové teploty čoraz vyššie? Nezávislé kúrenie by mohlo tento problém vyriešiť.

Vyhrejte si auto ešte pred štartom

Zamrznuté okná nám štartovanie auta a rýchlu cestu do práce ráno znemožňujú. Na to ale môžete už vďaka modernému nezávislému kúreniu zabudnúť. Už pred vstupom do auta tak môžete mať vaše auto pekne vyhriate a čelné i bočné sklá zbavené mrazu a snehu.

Za vlhkého a chladného počasia sa v aute často začnú okná aj „potiť“ - rosiť, najmä ak je vo vnútri veľa cestujúcich. Táto situácia samozrejme postupom času spôsobuje, že v určitom okamihu prestanete cez ne vidieť. Ak je k dispozícii klimatizácia a zapnuté nezávislé kúrenie, nič z toho vám nehrozí.

V bezpečí a pod neustálym dohľadom

Aby vám auto na cestách dobre slúžilo, je dobré ho mať neustále pod dohľadom a dozorom, pretože nejde o žiadnu lacnú záležitosť. Pre tieto prípady je najlepším riešením alarm. Ešte výhodnejší však môže byť multifunkčný imobilizér, ktorý zabráni odcudzeniu vozidla na diaľku.

Ide o jednoduchú aplikáciu a systém, ktorý môžete ovládať z mobilu alebo pomocou univerzálneho kľúča. Dôležité tiež je, že auto je vybavené jednotlivými senzormi, vďaka čomu tento systém tak dokonale funguje a stará sa o vaše auto po všetkých stránkach.

Zbavte sa nepríjemného zápachu

Zapli ste si spolu s vykurovaním klimatizáciu a z kabíny bolo cítiť zatuchnutý vzduch? To znamená, že vo ventilačnom systéme sa množia baktérie a patogénne huby. To neveští nič dobré (v niektorých prípadoch to môže dokonca spôsobiť alergické reakcie), preto musíte vykonať dezinfekciu tohto systému.

Najlepšie je samozrejme urobiť všetko v špecializovanom servise, no môžete si ušetriť peniaze a vykonať takéto ošetrenie sami aj kúpou aerosólovej zmesi.

Ak na nič z nášho zoznamu nezabudnete, pohodlie a komfort v zime si vo svojom aute určite užijete.

Zdroj obrázka:4x4/Shutterstock.com