Vybavenie na futbal začína kopačkami

Futbal je šport, ktorý ženy zo zásady nevedia pochopiť a muži vo všeobecnosti milujú. Je tak jasné, že otcovia už od malička vedú svojich synov k láske k futbalu prostredníctvom spoločného pozerania zápasov či praktickým tréningom. Na tie však musia byť dobre vybavení.


Pri každom športe, futbal nevynímajúc, je nutnosť kvalitného vybavenia. Je to z dôvodu ochrany kĺbov či iných vystavovaných častí tela. Pri futbale sú to v prvom rade kopačky, ktoré nespôsobia nepríjemnú bolesť chodidiel pri behaní a kontakte s loptou, sú odolné a splnia všetky očakávania.


Na štupľoch záleží


Existuje viacero druhov kopačiek, ktoré sa najmä rozlišujú podľa povrchu, na ktorý sú určený. Podľa toho si musíte vyberať aj podrážku. Je rozdiel, či budete hrať futbal na trávnatom ihrisku, v bežnej hale alebo na umelom povrchu. Od toho sa odvíja aj odporúčaný počet, tvar a materiál štupľov na podrážke. V indoorových priestoroch sa napríklad používajú kopačky, kde tieto štuple absentujú. Niektoré modely kopačiek sú navyše vybavené štupľami, ktoré môžete vymieňať, to využijete najmä pri mäkších prírodných povrchoch. Materiál, z ktorého sú štuple najčastejšie vyrobené, sú kov, guma alebo plast.


Top materiál a pohodlie nohy


Pri kúpe kopačiek zvažujte aj to, ako často ich bude hráč využívať, nakoľko od toho by sa mala odvíjať aj ich kvalita a materiál, z ktorého sú vyrobené. Na rekreačnú hru s nepravidelnou frekvenciou nepotrebujete kožené kopačky najvyššej rady, ale bude vám stačiť napríklad umelá koža. Tá je aj podstatne lacnejšia. Pri častých tréningoch a pravidelných zápasoch sa oplatí zainvestovať do spoľahlivej značky a top materiálu.


Futbalové kopačky musia sadnúť na nohu aj čo sa týka správnej veľkosti. Najmä pri objednávaní cez internet si dávajte pozor na to, že každá značka má mierne odlišné veľkosti pri rovnakých číslach topánok. Preto je lepšie kopačky objednávať až po kontrole veľkostných tabuliek. Pohodlie chodidiel a bezpečnosť sú predsa dôležité.


Zdroj obrázka:

Swapan Photography / Shutterstock.com