Doplnky pre komfortnú jazdu v aute za každého počasia

Najmä pri jazde na dlhšej trase ocení každý vodič doplnky, ktoré mu cestu spríjemnia, ochránia interiér auta či skrášlia jeho dizajn. Pozrime sa spolu na dva z nich.

Poťahy do auta nielen pre ochranu interiéru

Ak máte malé deti alebo často cestujete na dlhšie cesty s priateľmi, iste ste už neraz museli čistiť celý interiér auta. Mnoho omrviniek, škvrny od vyliatych nápojov aj iné znečistenie na sedadlách vôbec nevyzerajú dobre. Aj z tohto dôvodu si mnoho vodičov zadováži poťahy do auta. Autopoťahy okrem toho ochránia sedadlá a pred bežným opotrebením. Vďaka nim aj po rokoch vyzerajú ako nové.

Ako vybrať autopoťahy

Poťahy do auta si môžete vybrať pre každý typ vozidla: osobné auto, tranzit aj mikrobus. Vyberajte vždy pre váš model auta. Nepozerajte len na značku ale aj typ a rok výroby. V opačnom prípade by autopoťahy nemuseli presne pasovať. V ponuke na trhu nájdete aj elastické univerzálne autopoťahy. Tu však nie je k dispozícii taký bohatý výber dizajnov. Do úvahy vezmite aj výbavu auta — napríklad bočné opierky, ktoré by mohli znemožniť použitie vybraných poťahov. Poťahy do auta sa vyrábajú z viacerých materiálov. Vyberajte s ohľadom na vaše potreby. Niektoré materiály výborne sajú pot, iné lepšie odolávajú mechanickému poškodeniu alebo sa ľahšie čistia.

Prečo si kúpiť deflektory?

Ak máte radi jazdu s otvoreným oknom, no vadí vám prievan v aute či vnikajúci dážď a nadmerný hluk, riešením sú deflektory na okná. Vďaka nim môžete vetrať s otvoreným oknom za každého počasia a v každom ročnom období, čím zabezpečíte prirodzenú cirkuláciu vzduchu v aute. Deflektory môžete nájsť tiež pod názvom ofuky okien. Pekne zapasujú k dizajnu auta a môžete ich používať počas celého roka. Pri kúpe vyberajte podľa konkrétneho modelu vozidla. Univerzálne deflektory okien veľmi neodporúčame. Aj keď sú lacnejšie, nebudú presne tvarované pre vaše auto.

Zdroj obrázka:Potashev Aleksandr/Shutterstock.com