Ako na výber darčeka pre muža?

Nie je to vždy ľahké. Ak kupujete darček pre dlhoročného partnera, prípadne už manžela, tak už určite poznáte jeho preferencie a záľuby, na druhej strane pri dlhoročnom vzťahu dochádza pri výbere darčekov postupne fantázia. A ak vyberáte darček pre svojho otca či starého otca, čiže mužov z odlišnej vekovej generácie než ste vy sama, tak je to ešte ťažšie a náročnejšie. Darček je, samozrejme, v prvom rade o citovej hodnote, mal by však obdarovanému slúžiť na prospech a patrične ho potešiť. Prinášame rady ako na výber darčeka.

Zistite si, či niečo nepotrebuje

Nie je pravda, že darček pre muža musí byť len a vyslovene praktický, no zároveň si povedzme, že je to tak častejšie než pri darčekoch, ktoré sú určené ženám. Preto si skúste vopred priamo alebo nepriamo zistiť, či oslávenec niečo aktuálne nepotrebuje. Mohlo sa stať, že sa mužovi napríklad kazí holiaci strojček, no tento problém sa mu nechce riešiť, a tak podvedome čaká na narodeniny či Vianoce. Zvlášť ak veľa neviete o preferenciách obdarovaného, je fajn si cez blízkych či kamarátov zistiť, či práve niečo špeciálne nepotrebuje.

Elektronika a technika

Muži majú radi techniku a elektroniku. Teda, minimálne veľká väčšina. Či už kupujete darček svojmu partnerovi alebo rodinnému príslušníkovi, tak si po očku pozrite, akú má doma elektroniku. Možno tam nájdete spotrebiče, ktoré by si žiadali obnovu, alebo naopak zistíte, aké elektronické vychytávky mu v domácnosti chýbajú. Paleta rôznych darčekov je široká – televízory, herné konzoly, domáce kiná, hudobné súpravy, reproduktory či kávovary.

Nech to má zmysel

Darček by mal mať svoj zmysel. Často sú lepšie darčeky za menej peňazí, ktorými sa presne trafíte do vkusu a potrieb obdarovaného, než drahé dary, ktoré si však nenájdu žiadne uplatnenie. Snažte sa naozaj zistiť čo najviac o vkuse muža, ktorému kupujete darček. Relatívne ľahko potom zistíte, či kúpite mužovi, povedzme, počítačovú hru, časopis, GPS navigáciu alebo ďalší z množstva rôznych dostupných darčekov.

Zdroj obrázka:

BlueSkyImage / Shutterstock.com