Ako na výber pánskych hodiniek?

Pánske hodinky vonkoncom neslúžia len na meranie času. Predstavujú významný imidžový doplnok a často sú určitým symbolom úspešného muža. Muži na určitých spoločenských pozíciách ako vysokí manažéri, šéfovia firiem, podnikatelia či politici si skutočne dávajú záležať na svojich hodinkách, ktoré vôbec nepotrebujú „len“ ako ukazovateľ času, dátumu či v prípade moderných hodiniek aj iných funkcií. Pozrime sa na to, ako a podľa čoho si vybrať pánske hodinky.

Veľkosť hodiniek

Ako sme už naznačili, pánske hodinky nemajú len ukazovať čas, ale predovšetkým by mali dopĺňať imidž úspešného muža. A preto je potrebné zvoliť si ich správnu veľkosť. Určite neplatí, že čím väčšie a masívnejšie hodinky, tým lepšie. Prepočet je v podstate jednoduchý. Určujúca je šírka puzdra hodiniek. Hodinky so šírkou do 3,5 cm sú vhodnejšie pre mužov, ktorí majú menšie zápästia. Strednou cestou sú rozmery od 3,5 do 4 cm a puzdrá nad 4 cm sú vhodné na silnejšie a väčšie zápästia. Stačí, ak si zmeriate šírku zápästia. Druhá odmocnina z obvodu zápästia vynásobená desiatimi bude váš ideálny rozmer.

Materiál remienka

Pánske hodinky sa navzájom líšia aj materiálom remienka, a aj táto informácia vám pri výbere môže pomôcť. Výber materiálu je veľmi dôležitý, každému totiž vyhovuje niečo iné. Elegantnou klasikou sú tie kožené, populárne sú však aj oceľové remienky, ktoré sú mimoriadne odolné a esteticky pútavé. Viete si však zvoliť aj z plastových, gumových, silikónových, titánových či textilných remienkov na hodinky. V tomto prípade závisí vyslovene na preferencii.

Materiál sklíčka

Pri výbere pánskych hodiniek si všímajte aj materiál sklíčka, ktoré je na hodinkách použité. Na výbere sklíčka si dajte záležať, je najviac namáhanou časťou hodiniek. Pánske hodinky sú prevedené s antireflexným sklíčkom, ktoré bráni odleskom svetla alebo s tzv. hardlexom, čiže extrémne odolným minerálnym sklom. Najpopulárnejšie sú pánske hodinky s klasickým minerálnym sklíčkom, ešte odolnejšie sú zafírové sklíčka a zaujímavou voľbou sú aj plastové sklíčka.

Zdroj obrázka:

G-Stock Studio / Shutterstock.com