Aká kozmetika by doma určite nemala chýbať?

Osobná hygiena je nesmierne dôležitá, a to neplatí len pre udalosti, ktoré ovplyvnili rok 2020. Potreba dôkladného umývania rúk nám len možno pripomenula, že naozaj nie je dobré prísť zvonku z MHD a bez umytia rúk sa ísť doma navečerať. Pokiaľ sa, povedzme, sťahujete do nového bytu, tak by ste si hneď na začiatok mali zabezpečiť dostatok kozmetiky na osobnú hygienu. Pripomeňme si, čo všetko by vo vašom domácom „hygienickom balíčku“ rozhodne nemalo chýbať.

1. Vlhčené obrúsky

Toto je trochu odvodené od roku 2020, no vlhčené obrúsky by ani inokedy nemali u vás doma chýbať. Vlhčené obrúsky ako napríklad tie od Nivea totiž nie sú len príjemné a voňavé na dotyk, ale majú aj antibakteriálne účinky. V praxi to znamená, že keď umývate kúpeľňu alebo utierate prach, je vhodné prejsť povrchy ešte vlhčenými obrúskami. Rovnako ich viete použiť aj pri a počas jedla, ktoré konzumujete rukami.

2. Telové mlieka či emulzie

Samozrejme, pre osobnú hygienu je dôležitá každodenná sprcha, počas ktorej zo seba zmyjeme všetky nečistoty, nadobudnuté počas dňa. Pre tento účel slúžia nielen sprchové gély a šampóny, ale aj rôzne telové mlieka či emulzie určené na intímnu hygienu. Toto už nemá nič spoločné s rokom 2020, ale platí to pre celkovú telesnú starostlivosť. Treba sa o seba starať, či už kvôli hygiene a zdraviu, ale aj kvôli kráse a dobrému pocitu.

3. Tekuté mydlo

Vieme, že mydlo by doma nemalo chýbať, no často sa stane, že naň pri nákupe zabudneme a tak aj týždeň využívame na umývanie rúk zbytky zo zvyšku mydla zmixovaného s vodou. A to je chyba. Je potrebné mať doma tekuté mydlo, ktoré je navyše lepšie a hygienickejšie než klasické tuhé mydlo, a to zvlášť v prípade, ak doma prijímate návštevy alebo sa tam premelie viac ľudí. Tekuté mydlo je nevyhnutné pre dôkladné umytie rúk.

Zdroj obrázka:

fizkes / Shutterstock.com