Halloween je ešte ďaleko, no masky môžete vyberať už teraz

Okrem tradičného sviatku Všetkých svätých sa aj u nás na prelome októbra a novembra konajú rôzne „halloweenske párty,“ v štýle tohto známeho amerického sviatku. Ľudia prezlečení v rôznych maskách či kostýmoch vyrážajú do ulíc a na rôzne špeciálne párty, kam je napríklad povolený vstup výhradne v maske či prestrojení. Uvidíme, ako bude vyzerať tohtoročný Halloween, zrejme bude v užšom kruhu ľudí, no nič vám nebráni, aby ste si aj tento rok nachystali masku či prestrojenie.

Neobmedzený výber

Chcete ísť v prestrojení čarodejníka, zdravotnej sestry, zombie či policajta? Žiaden problém, pretože masky na Halloween ponúkajú prakticky neobmedzené možnosti prestrojenia sa. Niečo viete „dotvoriť“ vlastnou kreativitou, no niektoré časti halloweenskeho obleku je lepšie si priamo kúpiť než ich silou-mocou doma šiť a vyrábať. Hovoríme nielen o maskách, ale napríklad aj o špeciálnych sadách na make-up a podobne. Výber je v tomto prípade skrátka neobmedzený.

Halloweenske súťaže

Často to nie je len o zábave. Na rôznych párty prebiehajú súťaže o čo najlepšiu halloweensku masku či prestrojenie. S trochou humoru sa dá povedať, že tá najlepšia maska je taká, pri ktorej sa vás ostatní poriadne zľaknú a ani vás na prvý pohľad nespoznajú. Samozrejme, pre inšpiráciu slúžia aj rôzne hororové filmy či seriály, zombie halloweenske masky napríklad často vychádzajú zo známeho post-apokalyptického seriálu Walking Dead.

Ešte ďaleko, ale prečo nie?

Samozrejme, Halloween je ešte ďaleko, no prečo už teraz nemôžete pozerať halloweenske masky? Veď ak máte tento sviatok radi a tešíte sa naň, prečo sa už teraz nepripraviť. Aspoň budete mať dostatok priestoru a času prejaviť svoju fantáziu a kreativitu. Pri tvorbe takejto masky je vhodné spojiť to, čo si môžete kúpiť v obchode či na internete, s prvkami vlastnej fantázie a vkusu.

Zdroj obrázka:

Evgeny Atamanenko / Shutterstock.com