Ako si na malej ploche vytvoriť veľa úložného priestoru?

K pohodliu a šťastiu potrebujeme mať svoj priestor. Jeho organizácia je ale často náročná, čo platí pri podmienkach v mestských panelových bytov dvojnásobne. Komplikáciou je aj fakt, že každý jeden priestor je špecifický a iný, možno niečím zaujímavý. My vám ale prezradíme, ako si ho usporiadať tak, aby si v ňom našli svoje miesto všetky vaše dôležité veci.

Zhromaždili sme zaujímavé, originálne a jednoduché riešenia, ktoré vám v snahe o dokonalosť a efektné využitie priestoru určite pomôžu.

Nepreceňujte chodbu

Často sa práve toto miesto stáva nahromadením všetkých ne-potrebných drobností, ktoré sa navyše neustále strácajú - kľúče, dáždniky, dokumenty, listy, hračky pre deti a veľa obuvi. Aby sa tento priestor nestal hromadou vecí, je žiaduce ho nejako rozumne zariadiť.

V tomto smere vám asi najlepšie pomôžu police, závesné skrinky, vstavané skrine, koše, škatule a rôzne obaly.

Objavte nový rozmer kuchyne

Jedným z ďalších najviac zaťažených priestorov je kuchyňa. Zhromažďuje sa tu obrovské množstvo ľudí a často na veľmi malej ploche je nutné uložiť všetky potrebné veci k príprave jedál. Kuchyňa obsahuje najväčší počet nielen nevyhnutných, ale často aj extrémne malých a neforemných vecí. Od hrncov a panvíc po poháre na skladovanie korenín, uterákov, špongií a kefiek.

To všetko si vyžaduje z vašej strany správnu organizáciu priestoru a využitie každého jedného centimetra. Veľmi dobrým riešením na to sú závesné koše, drôtené programy, špeciálne a pevné úchytky na nábytok a originálne doplnky na mieru.

Bezpečná detská izba

Aj detská izba je skutočnou koncentráciou chaosu a nepokojov. Neporiadok je pre deti súčasťou hry a ich osobného rozvoja. Napriek tomu treba dbať na to, aby v tomto priestore bolo všetko čisté, bezpečné a občas aj upratané.

Môžete to urobiť hravým spôsobom alebo dokonca so svojím dieťaťom a navrhnúť spolu krásne koše, krabice alebo tašky na ukladanie hračiek. S podpisom mien, zošívaním prikrývok alebo jednoduchým zdobením nepotrebného smaltovaného vedra.

O bezpečnosť v každom jednom priestore sa postarajú aj špeciálne výklopné zásuvky, vďaka ktorým už nebude dôležitý zdroj energie pre vás nevzhľadným a pre deti nebezpečným „strašiakom“.

Jednoduchá spálňa

Spálňa nie je z hľadiska usporiadania miesta na ukladanie vecí najhoršou časťou domu. Všetko, čo tu pre seba potrebujete, sú obliečky, prikrývky, vankúše a deky. Na to všetko vám postačia zásuvky v spodnej časti postelí alebo košov, ktoré sa dajú zatlačiť aj pod posteľ alebo do vstavanej skrine. Nebojte sa využiť aj priestor nad čelom postele.

Náročná kúpeľňa

Kúpeľňa je ďalšou veľmi dôležitou oblasťou v našich domovoch. V podmienkach obmedzeného priestoru musíme uchovávať nielen uteráky, gély, žinky, župany, ale aj všetku kozmetiku. Nevýhodou je náročnosť priestoru na vlhkosť a vodu, kvôli čomu je nutné dávať pozor na zvolené materiály tak, aby vám vydržali čo najdlhšie.

Skúste tiež kupovať menej zbytočných a nepotrebných vecí, pretože čím viac voľného priestoru okolo seba máte, tým lepšie sa v ňom budete cítiť.

Zdroj obrázka:KUPRYNENKO ANDRII/hsutterstock.com