Čím dokážu prevýšiť najnovšie modely MacBookov svojich predchodcov?

Kým MacBook Air patrí medzi vyhľadávané zariadenia v kancelárskych priestoroch a môže sa pýšiť svojou popularitou, verzia Pro predstavuje o niečo výkonnejší model. S vynovenými verziami si však spotrebitelia zvykli na pomerne slušné doťahovanie sa prevedenia Air za MacBookom Pro, kým Pro verzia vo svojich novších generáciách zakaždým prevyšuje očakávania priaznivcov tejto rady a zatieňuje svojich predchodcov.

Len nedávno nám bol predstavený nový model MacBooku Pro 2020 a koncom marca sme mali možnosť oboznámiť sa aj s najnovším MacBookom Air. Čoho sa dočkali nasledovníci najnovšej generácie a čím si môže získať niektorý z týchto typov vašu priazeň? Poďme sa pozrieť, kam Apple notebook dokáže ešte zájsť a na čom stavia pri svojich novinkách.

Pro 2020 prekvapí návratom a výkonom

Nový MacBook Pro s trinástimi palcami tak úplne nesplnil pôvodné očakávania spotrebiteľov. Tí sa totiž nazdávali, že pôjde o mierne navýšenie uhlopriečky po predošlom vzore, no vítaná zmena v podobe návratu ku klávesnici Magic Keyboard s nožnicovým systémom prevýšila očakávania. Pôvodný motýlí mechanizmus bol vnímaný pomerne kontroverzne a tenkosť zariadení nebola taká cenená z dôvodu častého zasekávania kláves. Tohto neduhu sa však výrobcovia konečne zbavili a dopriali mu okrem staronovej klávesnice aj zmenu v Touch Bare, pridaní klávesy Escape a lepšieho vnútorného vybavenia.

Výkonnejší model sa môže pochváliť štvorjadrovým procesorom, ktorý sľubuje takmer trojnásobný nárast výkonu oproti predchodcovi s dvoma jadrami. Cenená je aj rýchlejšia RAM, no vďačným je aj prísľub vyššieho výkonu pomocou Intel Iris Plus grafiky.

Najnovší Air stavil na viaceré vylepšenia

Oproti svojim predchodcom sme pri najnovšom modeli mohli postrehnúť výrazné pokroky z hľadiska výkonu. Pasívne chladenie mnohých síce aj naďalej odrádza, na klasické úkony s nenáročným chodom a dlhou výdržou je viac ako postačujúci. Viacerých však poteší najmä rýchlejšia grafika a stávka na výkonnejší procesor, no vítanou zmenou bude aj rozšírenie SSD disku až na dva terabajty a odstránenie motýlieho systému klávesnice.

Ak hľadáte model, ktorý sa bude vyznačovať svojou kompaktnosťou a dlhou životnosťou batérie, pričom nemáte priveľké nároky od výkonu, MacBook Air bude pre vás ideálnym riešením. Náročné úlohy s potrebou rýchlejšieho procesoru s výrazne lepším výkonom splní zase MacBook Pro, no rátať ale musíte s väčšou investíciou v porovnaní s verziou Air. Nech už si získa vaše preferencie akýkoľvek model, najnovšie inovácie spoločnosti Apple opäť prevyšujú očakávania a úspešne prekračujú doposiaľ známe limity.

Zdroj obrázka:

Cookie Studio / Shutterstock.com