Ako sa rozhodnúť? Motorické závesy alebo vonkajšie žalúzie?

Pohodlie vo vašom dome alebo byte závisí od niekoľkých faktorov. K jedným z tých, ktorý na nás pôsobí asi najviac, je správna miera osvetlenia. Zabezpečíte si ho výberom rôznych svietidiel, no ešte lepšie bude, ak investujete do dobrého tienenia okien, ktoré vám zaistí množstvo  prirodzeného svetla, ktoré nám prospieva najviac

Prínosy slnečného žiarenia presahujú jeho škodlivé účinky, tvrdia vedci z Oxfordu. Zistili, že slnečné svetlo zlepšuje náladu, pomáha zvyšovať produktivitu práce a reguluje spánok.

Vedci tiež zistili, že jasné slnečné svetlo má pozitívny vplyv na kvalitu spánku. Ako príjemný liek na nespavosť ponúkajú 30 až 40 minút chôdze za jasného slnečného dňa. Bude to najlepší liek v boji proti nespavosti.  Slnečné svetlo pomáha regulovať aj ľudské biorytmy a v dôsledku toho normalizuje jeho spánok.


Motorické závesy sa postarajú o jeho bezproblémové prúdenie do interiéru

V chladnom období je však náročné sa neustále zdržovať len vonku na čerstvom vzduchu a tak svoj voľný čas trávime v interiéri. Na miestach, kde je prirodzeného svetla menej. Aj táto požiadavka sa  dá ale vyriešiť. 

Stačí si vybrať vhodné závesy. Dnes by sme vám ale odporučili tie, ktoré zvýšia váš komfort na maximum. Moderné motorické závesy sa dajú ovládať aj bez priameho kontaktu s nimi. Pomocou aplikácie alebo ovládania. Dokážu však reagovať aj na dotyk a samé sa potiahnu potrebným smerom. Takýto komfort je na nezaplatenie a vy si ho môžete dopriať a mať doma vždy potrebné množstvo svetla. 

Vonkajšie žalúzie vám zaistia potrebné súkromie

Veľmi podobný komfort v používaní moderného tienenia vám zaistia aj štýlové vonkajšie žalúzie. Pohodlne sa ovládajú a čo je ešte lepšie, vďaka maximálnemu prekrytiu vám v prípade potreby zaistia to najväčšie súkromie. Zároveň sú aj dobrým izolátorom. Neprepustia k vám hluk ani chlad alebo naopak páliace slnečné lúče. 

Stačí sa správne rozhodnúť a vybrať si jedno z dostupných riešení, ktoré sa vám ponúka. So žalúziami získate voľný priestor okolo okna a závesy sa zase postarajú o útulnejší priestor. Tak si vyberte správne.