Stavte na ratanový nábytok: Jeho výhody vás presvedčia!

Letná sezóna sa pomaly ale iste začala. Viac času budeme tráviť na terasách a v záhradách, oddychovať na ležadlách alebo v pohodlných kreslách. Chystáte sa zariadiť si sedenie a obzeráte sa po sedacej alebo inej zostave do záhrady, prípadne na terasu? Poobhliadnite sa po ratanových kúskoch, ktoré sú efektné a mimoriadne praktické.
1.Ratanový nábytok je ľahko udržiavateľný a vydrží roky

Ratanový nábytok vyzerá efektne a nemusíte si robiť veľké starosti s jeho údržbou. Nepodlieha vplyvu nepriaznivého počasia a je trváci. Vizuálne je veľmi podobný prírodným materiálom, no na rozdiel od nich má oveľa dlhšiu životnosť. Nehrozí mu, že zvetrá, vybledne alebo sa inak zničí. Umelý ratan je syntetické vlákno, takže je maximálne pružný a neublíži mu ani agresívna chlórová voda z bazéna. Čistenie nábytku z ratanu je jednoduché. Stačí vám saponát a voda, pri väčšom znečistení sa ratan umýva vysokotlakovými prístrojmi. To však zďaleka nie je posledná z jeho výhod. Ani s jeho uskladnením si nemusíte robiť starosti. Jednoducho ho stačí prikryť fóliou alebo inou „prikrývkou“, ktorá odoláva nepriaznivému počasiu.
2.Vyberte si ratanové kúsky, oživia každú záhradu

Ratan je nielen univerzálny, tiež ho nájdete v mnohých rozmanitých prevedeniach. Od sedacích súprav, kresiel, stolov, taburetov, príručných stolíkov, hojdačiek, kvetináčov, cez zásteny až po doplnky z ratanu. Ratan jednoducho hýbe svetom, je praktický, ľahko udržiavateľný a efektný, takže sa skvelo hodí do každej záhrady alebo na každú terasu. Či už ste milovníkom minimalistických riešení alebo nestarnúcej romantiky, ktorá premení každú záhradu na malý raj. Ratan v klasickej hnedej alebo antracitovej farbe je najbežnejším variantom, avšak nájdete ho aj v iných farebných odtieňoch. Vďaka širokej škále rôznych tvarov, veľkostí a prevedení, si môžete zadovážiť nábytok z ratanu za skvelé ceny a tešiť sa z neho celé roky.