Keď sa vás leto opýta...

Čo poviete letu, keď sa vás opýta, čo ste robili na jar? No predsa, že ste sa zamýšľali nad tým, aký bazén si kúpite do svojej záhrady pri rodinnom dome. Otázka teda nestojí, či si ho chcete zaobstarať, ale aký. Je už len málo záhrad, v ktorých sa bazén nevyskytuje, stačí sa pozrieť susedom cez plot. Samozrejme, bazén za susedovým domom by nemal byť ten najdôležitejší popud na to, aby ste si ho zabezpečili i vy. Existujú omnoho zmysluplnejšie dôvody. 

- Ráno vstanete z postele a ste pri vode. 
- Večer vstanete od bazéna a ste doma. 
- Ušetríte na cestovnom i na vstupnom .
- Netlačíte sa ani pri bazéne, ani v ňom .
- Máte zabezpečené dokonalé súkromie.  
1.Rozhodnutie ste urobili, teraz si vyberte 
Tak ako pri všetkých ostatných veciach, i pri záhradných bazénoch máte na výber z viacerých možností. Možno nie úplne najlepšie, ale rozhodne najjednoduchšie, najskladnejšie a najekonomickejšie riešenie je nadzemný bazén. A aj tu máte dve možnosti. 

- Nafukovacie bazény 
- Bazény s rámovou konštrukciou a pevnými stenami 

Nadzemné nafukovacie bazény sú veľmi ľahko prenosné, rýchlo zložiteľné, jednoducho skladovateľné. Bazény s pevnými stenami sú časovo i technicky náročnejšie na rozloženie i zloženie. Bazén takéhoto typu môžete teda považovať za celoročný. I pri nafukovacích je však potrebné rátať minimálne s úpravou podložia, ktoré musí byť rovné a zhutnené. Oba typy je možné vybaviť pomerne výkonnou filtráciou, čiže sa nemusíte báť ani o čistotu vody. Nadzemné bazény s pevnou konštrukciou je možné i zastrešiť, treba však počítať s vyššou finančnou položkou. Ďalšou relatívnou nevýhodou je vzhľad. Takýto bazén v záhrade predstavuje zásah do okolia a môže pôsobiť rušivo.