Ako ušetriť vďaka osvetleniu?

LED technológie predstavujú veľkú šancu, ako ušetriť náklady za energiu. A to veľmi významnú časť celkových nákladov. Keď vymeníte klasické žiarovky za LEDky, úspora predstavuje až 80 % spotrebovanej energie, aj keď porovnáme LEDky s úspornými žiarovkami, tak úspora je väčšia, ako by ste si mohli myslieť – približne 40 %. Uveďme si konkrétny príklad, mesto Senec sa rozhodlo pre modernizáciu verejného osvetlenia, ktoré im vďaka LED technológii prinieslo úsporu až 63 % a návratnosť investície je 8 rokov. Okrem úspory energie mesto vyprodukuje ročne o 252 tisíc kg CO2 emisií menej. Ako postupovať pri výmene starých žiaroviek za úsporné LEDky?
1.Potrebujete návrh
Máte sklad, priemyselný objekt, kancelárske priestory či vás zaujíma aj problematika verejného osvetlenia? V prvom rade potrebujete návrh LED osvetlenia, ktorý pristupuje k vašim priestorom individuálne, pretože vďaka jedinečnému návrhu špeciálne pre vaše priestory, môžete dosiahnuť ešte vyššiu úsporu.
2.Ako na financie?
Môžete si zobrať klasickú pôžičku prípadne, keď máte dostatok finančných prostriedkov, použiť hotovosť alebo môžete využiť financovanie modernizácie osvetlenia  spoločnosťou Ecologic, ktorá vám ponúka rôzne možnosti čerpania financií, no splácať ich bude len z peňazí, ktoré reálne ušetríte vďaka novému LED osvetleniu.
3.Realizácia projektu
Po schválení návrhu, rozhodnutí sa o možnosti financovania modernizácia, nastáva čas na samotnú realizáciu. LED osvetlenie nemá využitie iba vo veľkých priestoroch, v ktorých sa prakticky neustále svieti. Oplatia sa aj do domácnosti, samozrejme, vtedy sa návrhy a refinancovanie projektu nepoužíva, no keď chcete ušetriť náklady na energiu a aj životné prostredie, pouvažujte o výmene svojich starých žiaroviek za LED osvetlenie.